Slovenija

Terme, Jezera, Zimovanje, Letovanje

Slovenija Ponude

Tip Ponude

Lokacije

Smeštaj

Usluge

4/5
4/5
3/5
4/5
4/5
4/5
4/5
4/5
4/5

Slovenija Info

Slovenija se nalazi u centralnoj i jugoistočnoj Evropi i graniči se sa Hrvatskom, Madjarskom, Austrijom i Italijom. Njen geografski položaj je izuzetno povoljan, jer pored toga što je centralnoevropska zemlja, Slovenija se nalazi i u blizini Alpa i Jadranskog mora. Glavni, a ujedno i najveći grad, kao i vrlo bitan turistički centar Slovenije je Ljubljana.

Već dugi niz godina, Slovenija je jedna od najpopularnijh destinacija u ponudi za individualna putovanja. Putnici mogu sami birati vreme i dužinu putovanja, smeštaj i način prevoza. Za neke od destinacija u Sloveniji postoji mogućnost doplate za avionski prevoz ili prevoz kombijem sa kućne adrese.

Terme u Sloveniji su sinonim za pravi wellness & spa odmor. Najpoznatije i najbliže terme su Terme Čatež i nalaze se uz samu granicu sa Hrvatskom. Terme Laško su isto tako, jedna od omiljenih termalnih destinacija naših putnika, kao i sve popularnije Moravske Toplice. Za ljubitelje luksuznijih sadržaja, naša preporuka su Terme Olimia i Rimske Terme. Za one koji žele miran odmoru u prirodi i daleko od gradske buke, pravi izbor su Šmarješke Dolenjske Toplice.

Letovanje u Sloveniji je sinonim za kvalitetan i sadržajan odmor. Pored poznatih termalnih centara, Slovenija je na našem tržištu tradicionalno prisutna i kao popularna destinacija za letovanje. Portorož, Kopar i Strunjan su mesta koja su posebno atraktivna našim turistima. Plaže u Sloveniji već godinama imaju status najčistijih i najbolje održavanih na Jadranu. Ulaz na skoro sve javne plaže je besplatan, a plažni mobilijar se uglavnom, dodatno naplaćuje. Kod velikih hotelskih komleksa, korišćenje ležaljki i suncobrana je uključeno u cenu. U okivru naše ponude Slovenija Letovanje nudimo kvalitetne hotelske i apartmanske kapacitete u Portorožu, Strunjanu, Kopru i Ankaranu.

Zimovanje i skijanje u Sloveniji su jako popularni kod naših turista. Sa svojim poznatim zimskim centrima, Slovenija je već godinama izuzetno privlačna i kao destinacija za zimovanje. Ono što Sloveniju kao skijašku destinacija, pored odličnih staza i smeštaja izdvaja, to su wellness & spa kapaciteti. Ukoliko želite da se posle skijanja opustite i relaksirate, Slovenija u skoro svim svojim skijaškim centrima nudima odlične spa programe i sadržaje. Posebno popularne ski & spa destinacije u Sloveniji su: Kranjska Gora, Cerkno, Bohinj i Terme Snovik.

Jezera u Sloveniji su prave turističke atrakcije koja privlače turiste iz celog sveta. Najpoznatije i najveće jezero u Sloveniji je Bled. Bled je godinama pravi mamac za turiste i jedna je od destinacija koja je aktuelna tokom cele godine. Odlični hoteli, kvalitetni i raznovrsni turistički sadržaji su samo deo turističke ponude na Bledu. Bohinj se nalazi u neposrednoj blizini Bleda i predstavlja pravu oazu za motocikliste i ljubitelje wellness & spa sadržaja.

Za gradjane Srbije sa novim biometrijskim pasošima nije potrebna viza za boravak u Sloveniji. Sve dodatne informacije vezane za boravak u Sloveniji možete saznati na zvaničoj stranici Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije.