O nama

 

Poverenje našoj agenciji je do sada poverio jako veliki broj putnika i domaćih i stranih kompanija. Trudimo se da na najbolji mogući način prezentujemo naše proizvode i usluge i omogućimo svim klijentima maksimalnu podršku i posvećenost. Naše opredeljenje nije turizam velikih brojeva, već individualni pristup svakom putniku i njegovim željama.

Turistička agencija Panorama je osnovana 1990. godine kao jedna od prvih privatnih turističkih agencija u našoj zemlji.

Osnovna delatnost na početku rada agencije je bila subagentska prodaja turističkih aranžmana u zemlji i inostranstvu kao i organizacija djačkog i dečijeg turizma.

Od 1990. godine agencija u poslovanje uvodi i prodaju avionskih karata, a u periodu od 1990-2000 godine i organizaciju sopstvenih turističkih aranžmana. 

U periodu od 1992-1995. godine agencija postaje članica medjunarodnog udruženja IATA .

Od 2006. godine zajedno sa globalnim distributivnim sistemom Amadeus, agencija se uključuje u projekat implementacije softvera za online rezervacije i na taj način postaje prva agencija u regionu koja je uvela prodaju avionskih karata preko interneta.

Iste godine, agencija sklapa ugovore sa vodećim nemačkim turoperatorima Dertour, Meiers i Adac, i time se aktivno uključuje u organizaciju i prodaju sve popularnijih individualnih putovanja.

Agencija 29.01.2010 dobija licencu broj 16 Ministarstva trgovine i turizma za obavljanje turoperatorskih delatnosti.

Današnja delatnost agencije je uglavnom usmerena na prodaju sopstvenih turističkih aranžmana, posebno za wellness destinacije u zemlji i regionu i organizaciju individualnih i grupnih poslovnih putovanja u celom svetu.

Agencija je od osnivanja članica udruženja domaćih turističkih YUTA i nalazi se u sistemu Yuta Garancija putovanja, koji omogućava najviši nivo sigurnosti i obezbedjenja prilikom realizacije turističkih aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, agencija poseduje garanciju putovanja u visini 300.000 Eur  koja pokriva osiguranje od insolventnosti i naknadu štete putnicima.

Svi naši putnici pored kupovine putnog osiguranja imaju mogućnost i da sebi obezbede polisu od otkaza aranžmana koja im omogućava skoro celokupnu refundaciju aranžmana u slučaju nemogućnosti putovanja.

Agencija će 2020. godine proslaviti 30 godina uspešnog rada i poslovanja.