Terme Čatež

Najveći termalni centar u Sloveniji

Terme Čatež su prvo su mesto u Sloveniji posle granice sa Hrvatskom. Od Beograda su udaljene oko 430 kilometara i za putovanje kolima je potrebno nešto više od 4 sata. Nalaze se izmedju dve reke Save i Krke, a prvo najbliže mesto i opština kojoj pripadaju su Brežice. Vodeći su termalni centar sa najvećim brojem zatvorenih i otvorenih vodenih površina i sadržaja za decu i odrasle.

 • Letnja Rivijera

  Letnja Termalna Rivijera se nalazi preko puta hotela Toplice i objekat je sa najvećim spoljnim bazenskim kompleksom u Sloveniji. Rivijera se nalazi na 10.000 kvadrata termalnih vodenih površina i omogućava zabavu i opuštanje za sve generacije.

  Najpopularniji sadržaji na rivijeri su: tobogani, brza reka, olimpijski bazen, manji dečiji bazeni, džakuzi i razne atrakcije na vodi. Korišćenje Termalne rivijere je besplatno i neograničeno u trajanju za sve goste u hotelima ili apartmanima, ali je ograničeno na dva ulaska dnevno.

  Na rivijeri se nalaze i restorani gde možete imati dodatni obrok ili popiti razne vrste toplih i hladnih napitaka ili probati odličan sladoled. Letnja Termlana rivijera je u funkciji od maja do početka oktobra.

 • Zimska Rivijera

  Zimska Termalna Rivijera se nalazi u hotelu Toplice i povezana je pasarelom sa hotelom Čatež. Zauzima više od 2.200 kvadrata termalnih vodenih površina i najveći je pokriveni kompleks bazena u Sloveniji.

  Kao i kod Letnje termalne rivijere, korišćenje ovih sadržaja je besplatno za sve goste u hotelima i apartmanima, ali je ograničeno na dva ulaska u toku dana.

  Najpopularniji sadržaji su: tobogani, gusarski brod, surf staza, manji dečiji bazeni, džakuzi i bazeni sa slapovima.

  Zimska termalna rivijera je otvorena tokom cele godine. Korišćenje ležaljki na rivijeri je besplatno, ali je uslovljeno brojem posetilaca.

  Bade mantili nisu uključeni u cenu (osim za goste hotela Terme).

  Peškiri za bazene (osim hotelskih) isto tako, nisu uključeni u cenu.

  Na rivijeri se nalazi i restoran u kome gosti mogu imati dodatni obrok uz doplatu.

 • Wellness Rivijera

  Wellness Rivijera u hotelu Toplice je sastavni deo Zimske Termalne rivijere i kompletno je renovirana 2024. godine.

  Nalazi na površini od 932 m², 632 m² unutrašnjih i 300 m² spoljašnjih površina. Posebno je popularna po saunama i spa sadržajimа: sona, turska, ekstremna, velika finska i IR sauna.

  Dodatni sadržaji: soba za opuštanje, separe sa grejanim klupama, hladne i tople kupke. Korišćenje wellness rivijere nije uključeno u cenu paketa i dodatno se naplaćuje (25,00 Eur od ponedeljka do petka i 35,00 Eur vikendom i praznicima).

 • Sport

  Sala u klimatizovanoj dvorani hotela Toplice sa tepih podlogom, sadrži igralište za tenis, badminton, squash, kao i stolove za stoni tenis.

  Fitnes sale opremljene najsavremenijim spravama se nalaze u hotelu Toplice i Terme, a njihovo korišćenje je besplatno za sve goste hotela.

  Moderna sala za kuglanje se nalazi u hotelu Toplice.

  Od igrališta na otvorenom izdavajamo: zemljani teniski teren, teren za odbojku na pesku, glavni fudbalski teren po FIFA standardu i pomoćni teren za zagrevanje.

  Od dodatnih terena, izdvajamo terene za rukomet i košarku. Posebna atrakcija su i tereni za odbojku na pesku koji se nalaze u neposrednoj blizini letnje termalne rivijere.

  Zbog odličnih uslova za boravak i pripreme, Terme Čatež su poznate i kao odličan sportski centar za jako veliki broj poznatih klubova iz regiona.

  Biciklističke staze u Termama Čatež su posebno zadovoljstvo za ljubitelje ovog sporta i relaksacije. Pored vodenih sadržaja i akva parkova, Terme Čatež pružaju dosta mogućnosti svim ljubiteljima biciklizma.

  Postoje četiri osnovna puta koja obuhvataja kompleks i susednu opštinu Brežice. Biciklistističke ture prolaze kroz zanimljiv krajolik sa puno brežuljaka i prirodnih uspona, daleko od urbane sredine i pravi su užitak kako za početnike, tako i za najzahtevnije bicikliste.

  U Termama Čatež možete i iznajmiti bicikle, a od ljubaznih domaćina u turističkom centru možete dobiti sve neophodne informacije i preporuke za biciklističke staze koje možete koristiti. Jedna od najpopularnijih staza je staza u samom kompleksu pored reke Save, koja zemljanim putem vodi do najbližeg grada Brežica

  Golf tereni se nalaze u mestu Mokrice koje je udaljeno samo park kilometara od kompleksa. Pored srednjovekovnog dvorca Mokrice, u stoletnoj dvorskoj šumi, na preko 66 hektara površine, prostire se golf igralište sa 18. rupa.

  Golf tereni u Mokricama su tradicionalno poznata lokacija za mnoge internacionalne golf turnire. Za početnike, postoje mini kursevi gde se polaznici za kratko vreme mogu obučiti osnovnim tehnikama ove igre.

  Pored golf terena u Mokricama možete obići i dvorac sa interesatnom istorijom ili uživati u šetnji na okolnim brdima. Kompleks u Mokricama pored dvorca – hotela, golf terena i ugostiljskih sadržaja ima i odlične konferecijske sale.

  U Mokricama se već godinama organizuju i team bildinzi i konferencije za manji ili veći broj učesnika.

 • Terme Čatež Smeštaj

  Hoteli u Termama Čatež su na vrhunskom nivou koji može da zadovolji i najzahtevnije putnike. Svi objekti su sa klimom i balkonom, održavanje soba i higijene je svakodnevno. U svim hotelima, osim u hotelu Čatež, postoji mogućnost dodavanja dva pomoćna ležaja za decu od 6-12 godina. Neki od hotela imaju i suite apartmane sa dodatnim pred-prostorom ili apartmane sa odvojenim spavaćim sobama.

  Hotel Toplice 4* je centralni hotel u Termama Čatež. U sklopu hotela je Zimska termalna rivijera, a superior sobe u novom delu hotela imaju mogućnost dodavanja dva pomoćna ležaja. Ishrana u hotelu je odlična i prilagodjena svim potrebama putnika. Hol hotela je mesto za animaciju i zabavu za najmladje goste.

  Hotel Čatež 3* je povezan toplim prolazom (zatvorenom pasarelom) sa hotelom Toplice, i gosti mogu i u zimskom periodu da prelaze u bade mantilima na Zimsku termalnu rivijeru. Sve sobe u hotelu imaju balkon i klimu i mogućnost dodavanja jednog pomoćnog ležaja. Hotel ima svoj wellness & spa i medicinski centar. U sklopu hotela su manji unutrašnji bazeni sa hidromasažerima i spoljašnji bazen sa ležaljkama. Hotel Čatež se preporučuje gostima sa malom decom i  gostima koji koriste medicinske terapije i tretmane. Hotel je poznat po odličnoj ishrani koja se bazira na specijalitetima lokalne kuhinje. Kao i u svim objektima u Termama Čatež, parking je besplatan i obezbedjen za goste ovog hotela, ispred hotela ili na centralnom parkingu.

  Hotel Terme 4* je jedini hotel koji nije povezan sa Zimskom termalnom rivijerom. Od juna 2024. u hotelu će biti vrhunski wellness centar sa saunama, džakuzijima i masažama. Hotel ima i svoj sopstveni poluolimpijski i manji spoljašnji bazen, koje gosti mogu neograničeno da koriste. Jedino u ovom hotelu je uključeno besplatno korišćenje bade mantila. Hotel se posebno peporučuje za boravak parova, jer nije povezan sa Zimskom termalnom rivijerom i manja je frekvencija gostiju sa decom. Za ljubitelje masaže, preporučujemo izvanredne wellness & spa pakete, kao kombinaciju klasične i hidro masaže. Ljubitelji plivanja jedino u ovom hotelu, mogu uživati u zatvorenom poluolimpijskom bazenu.

  Apartmani u Termama Čatež se preporučuju za boravak porodica sa više članova ili parovima. Opremljeni su kompletnim inventarom i posudjem za pripremanje hrane. U dnevnom boravku, pored trpezarije i kuhinje u nekim apartmanima je i sofa na razvlačenje. Na gornjem spratu u svim apartmanima su dve odvojene spavaće sobe. Korišćenje zimke i letnje termalne rivijere je besplatno za sve goste u Termama Čatež, bez obzira da li su smešteni u apartmanima ili u hotelima. U neposrednoj blizini kampa je prodavnica gde gosti u apartmanima mogu da kupe osnovne namirnice. Veći šoping centar nalazi se u susednom mestu Brežice koje je udaljeno samo par kilometara od kompleksa.

  Gusarski zaliv u kampu je posebna atrakcijama tokom letnjih meseci. Drveni bungalovi su kompletno opremljeni za ugodan boravak i pripremanje hrane. Sanitarije u Gusarskom zalivu su zajedničke. Apartmani i Gusarski zaliv su sastavni deo kampa i nalaze se u neposrednoj blizini Letnje Termalne rivijere. Gosti u Gusarskom zalivu, kao i u apartmanima, se prijavljuju na posebnoj recepciji kampa. Korišćenje letnje termalne rivijere je uključeno u cenu, kao i parking u okviru centralnog parkinga u kampu.

Terme Čatež Ponude

Smeštaj

Kategorija

Usluge

4/5
4/5
4/5
3/5
3/5
3/5