Petrovac

Crna Gora

Petrovac

Petrovac je jedno od najlepših mesta u Crnoj Gori i pravi sinonim za porodično letovanje. Malo primorsko mesto odlikuje se blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini. Zalivi, duge plaže i male peskovite uvale, su verovatno nalepše na ovom delu Jadrana. Šume i zelenilo i izniklo u kamenjaru okružuju skoro svaki zaliv i uvalu. Priroda je bujna sa dosta maslina, narandži, lovora, limuna i leandrima. Blizina plaže i smeštajnih kapaciteti omogućavaju da na najbolji mogući način iskoristite svoj odmor.

Informacije

 • Dodatne Informacije

  Plaže

  Petrovac ima dve plaže na koje ide najveću broj turista, a to su Gradska plaža i plaža Lučice. Pored ovih plaža, popularna je i plaža u Buljaricama, koja je udaljena od Petrovca oko 2 kilometra. Do plaže u Buljaricama može de doći i peške, putem koji vodi sa plaže Lučice.

  Gradska plaža je duga oko 600 metara i prepoznatljiva je po sitnom crvenom pesku. Ovde se nalazi veliki broj restorana i plažnih barova. U ponudi je i veliki broj sportova na vodi i različitih aktivnosti, kao i animacija za decu.

  Plaža Lučice se nalazi na putu ka Baru i duga je oko 250 metara, a na njenom kraju se nalazi dečiji tobogan i dodatni sadržaji za najmaldje goste. Plažu u Lučicama posebno preporučujemo za porodice sa decom.

  Plaža Drobni Pijesak se nalazi blizu Petrovca i jedna je od omiljenih plaža meštana. Duga je oko 250 metara i karakteristična je po izuzetno čistom moru i okolini. Ova plaža je već nekoliko godina unazad, dobitnik plave zastavice za čistoću.

  Manastir Reževići se nalazi u neposrednoj blizini Petrovca i jedan je od najvažnijih verskih objekata u Crnoj Gori i na crnogorskom primorju. U sastavu manastira se nalaze tri manje crkve: Crkva Uspenije presvete Bogorodice, Crkva Svetog Arhiđakona Stefana i Crkva Svete Trojice.

  Manastir Gradište se nalazi u Buljaricama i poznat je po izuzetnim sredjevekovnim freskama.

Petrovac Ponude

Smeštaj

Kategorija

Usluge

Sadržaj

4/5
4/5
4/5
4/5
4/5