Otočec Wellness & Spa

Otočec, Slovenija

Otočec

Otočec je jedinstven i specifičan po tome što se nalazi na malom ostrvu u sred reke Krke. Poznat je po romantičnom zamku sa vrhunskom ugostiteljskom i kulinarskom ponudom, kao i bogatom kolekcijom najboljih slovenačkih vina. Hotel Dvorac je specijalizovan za organizaciju nezaboravnih venčanja, seminara, kongresa i nalazi se u sastavu čuvenog lanca hotela – dvoraca “Relais & Chateaux”. Pored ponude u dvorcu, Otočec je poznat i po izvanrednim terenima za golf, terenima za sport, wellnessu, kao i hotelu “Šport” kao odličnom polazištu za brojne aktivnosti u prirodi. 

Informacije o prevozu

Za putovanje kolima na Otočec potrebno je nešto više od 4 sata, autoputem preko Hrvatske. Prednost putovanja je autoput koji Vas vodi skoro do samog kompleksa. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Bazeni

Na Otočcu na bazenu u okviru hotel Šport možete  plivati tokom cele godine. Bazen je namenjen samo gostima hotela i zauzima površinu od 200 kvadratnih metara. Bazen sa termalnom vodom omogućava kvalitetno opuštanje i plivanje, a posebno zadovoljstvo pruža pogled na zeleno okruženje.

Saune

U mini sauna centru na Otočcu možete uživati u turskoj i finskoj sauni. Tursku parnu saunu karakteriše gotovo 100% vlažnosti i niža temperatura, udisanje pare čisti disajne puteve, a vlažnost otvara kožne pore. Suva finska sauna sa temperaturom između 80 i 100 stepeni ima efektan uticaj na detoksikaciju tela i jača imuni sistem.

Venčanja na Otočcu

Hotel Dvorac Otočec je jedan od najpoznatijih prostora za venčanja u regionu. Dvorski ambijent je kao stvoren za romantična venčanja, a kako bi prvi koraci na zajedničkom životnom putu mladencima bili nezaboravni, u hotelu Grad Otočec su priredili kompletnu ponudu – od dvorskog protokola samog venčanja do bogate gastronomske ponude i nezaboravnog „medenog meseca“. Vrhunske ugostiteljske usluge i višegodišnje iskustvo u planiranju i organizaciji venčanja, su garancija su da će dan vašeg venčanja biti baš onakav kakav ste želeli.

Sport

Na Otočcu na bazenu u okviru hotel Šport možete  plivati tokom cele godine. Bazen je namenjen samo gostima kompleksa i zauzima površinu od 200 kvadratnih metara. Bazen sa termalnom vodom omogućava kvalitetno opuštanje i plivanje, a posebno zadovoljstvo pruža pogled na zeleno okruženje.

Organski proizvodi

Hotel Šport je jedan od retkih hotela u regionu koji se može pohvaliti sopstvenom organskom baštom. Sveži plodovi i biljke se služe gostima direktno iz bašte ili se pripremaju u vidu pansionskih obroka. Pored namirnica iz sopstvene proizvodnje, kuvari u hotelu se trude da što više namirnica ponude od lokalnih dobavljača.

Konferencije

Otočec raspolaže sa odličnim konferencijskim salama različitih formata. U okviru hotela Šport je konferencijska sala Optimus sa površinom od 340 kvadrata, a u Dvorcu Otočec u ponudi su kraljevski apartman od 25 i viteški salon od 35 kvadrata. Sve sale imaju vrhunsku opremu namenjenu različitim tipovima poslovnih dogadjaja.

Avantura Park

Avantura Park na Otočcu je jedinstvena pustolovina i pravo uzbuđenje za decu i odrasle. Poligon u Avantura Parku ima 4 jedinstvene staze sa 46 različitih elemenata penjanja. Svaki posetilac može izabrati odgovarajuću težinu staze, a prosečno vreme prolaska je 2-3 sata. Avanturistički park je namenjen porodicama, pojedincima i grupama i otvoren je od maja do oktobra. Korišćenje Avantura Parka nije uključeno u cenu i dodatno se naplaćuje na licu mesta. 

Otočec Ponude

Hotel Šport - Otočec
Otočec

Hotel Šport 4*

Odličan odnos cene i kvaliteta usluge

Više informacija
Dvorac Otočec - Otočec
Otočec

Dvorac Otočec 5*

Luksuzan dvorec – hotel na reci Krki

Više informacija

back-to-top