Stara Planina

Srbija

Srbija

Stara Planina

Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji i visokoplaninski masiv koji spada u grupu venačnih planina.

Glavni venac dugačak je oko 550 km i proteže se od Zaječara do Crnog mora, a deo ovog venca je i prirodna granica između Srbije i Bugarske.

Najviši vrh, duž granice s Bugarskom sa zapadne strane Stare planine je Midžor, koji se nalazi na 2.169 metara nadmorske visine.

Deo Stare planine koji se proteže kroz Srbiju pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad.

Play Video

Informacije o prevozu

Stara Planina je udaljena je 330 kilometara od Beograda, 70 kilometara od Niša, 100 kilometara od Zaječara i 50 kilometara od Knjaževca ili Pirota. U odredjenim terminima tokom zimske sezone, postoji mogućnost doplate za organizovani autobuski prevoz do Stare Planine

Ski & Spa

Stara Planina zimovanje

Hotel Stara Planina Resort - Ski centar

Ski centar Stara Planina

Ski centar Stara Planina je nov i perspektivan skijaški centar, koji posluje u okviru JP “Skijališta Srbije”. U okviru ski centra je skoro 13 kilometara odlično uredjenih staza, različitih težina, koje su namenjene svim kategorija skijaša. U ski centru je omogućeno i veštačko osnežavanje, tako da je garantovana ski sezona skoro 5 meseci u toku godine. Ski gondola na stazi Jabučko ravnište koja vozi do vrha Babin zub, je udaljena 150 m od hotela Stara Planina Resort.

Hotel Stara Planina Resort - Pešačenje

Pešačenje

Pešačenje na Staroj Planini je poseban doživljaj koji preporučujemo svim gostima u letnjim mesecima. Veliki broj staza i izvanredna priroda su pravi razlozi da izadjete na svež vazduh i doživite ovu planinu na najbolji mogući način. Staze za pešačenje: Planinarski dom – Midžor, staza Babin zub, šest staza Ćuštica, Ravno Bučje – prevoj Sveti Nikola.

Hotel Stara Planina Resort - Biciklizam

Biciklizam

Stara planina je tokom leta idealna destinacija za planinski biciklizam. Izuzetno specifični i ne baš laki predeli za vožnju, su pravi izazov za ljubitelje ovakvog vida biciklizma. Na strmim padinama Stare planine, kroz šumske predele i pored skrivenih reka, organizuju se biciklističke ture koje su po mnogima, jedinstven doživljaj koji se pamti za ceo život.

Ekstremni sportovi

Stara planina, poznata po svojoj divljoj i netaknutoj prirodi, kao i specifičnim predelima, poslednjih godina postaje i centar za ekstremne sportove. Ovde su se tokom leta  održavaju takmičenja u paraglajdingu, kao i takmičenja u mountain bike bibiciklizmu. Poslednjih godina je sve više prisutan i alpinizam za koji skoro da postoje idealni uslovi.

Stara Planina smeštaj

  • Sve
  • 2* (Stara Planina)
  • 4* (Stara Planina)
Planinarski dom Midžor - Stara Planina
SrbijaStara Planina

Planinarski dom Midžor

Idealan objekat za skijaše, planinare i ljubitelje lova i prirode

Više informacija
Hotel Babin Zub - Stara Planina
SrbijaStara Planina

Hotel Babin Zub 2*

U neposrednj blizini ski staze, preporučuje se za skijaše

Više informacija
Hotel Stara Planina Resort
SrbijaStara Planina

Hotel Stara Planina Resort 4*

Jedan od najboljih ski wellness hotela u našoj zemlje

Više informacija

Galerija slika

Galerija

back-to-top