Kopaonik

Srbija

Pošaljite Upit

Kopaonik

Kopaonik je najveći i najpoznatiji skijaški centar u Srbiji i jedan od najpopularnijih planinskih centara u regionu. Pored atraktivnog zimskog sadržaja, Kopaonik već godinama privlači i veliki broj turista tokom letnjih meseci. Kopaonik je poznat po neverovatnom prirodnom potencijalu od 200 sunčanih dana godišnje i preko 160 dana kada je pokriven snegom. Sve to utiče na fantastičan turistički potencijal koji omogućava boravaka turista tokom cele godine.

Kopaonik zimovanje

Kopaonik je najatraktivnija destinacije u Srbiji i jedna od najpopularnijih destinacija za zimovanje.  Preko 60 kilometara uredjenih staza, kao i mogućnost veštaškog osnežavanja na površini od skoro 95% ski centra, veliki broj zabavnih manifestacija tokom cele godine i atraktivni letnji sadržaji su samo deo razloga da posetite planinsku lepoticu Srbije.

Kopaonik prevoz

Kopaonik je udaljen od Beograda oko 290 kilometara i za putovanje sopstvenim prevozom potrebno je nešto manje od 4 sata. Tokom zimskih meseci postoji mogućnost organizovanog prevoza iz Beograda, luksuznim kombijem ili mini busom do centra Kopaonika.

Kopaonik

Ski centar Kopaonik

Ukupna dužina staza za alpsko i nordijsko skijanje na Kopaoniku je 62 km, a podeljene su na 21 plavu staza, 9 crvenih staza i 6 crnih staza. Ukupna broj ski liftova i žičara je 24, uključujući baby ski lift (11 žičara, 13 ski liftova), a kapacitet žičara je 32.000 skijaša/sat. Najduža staza na Kopaoniku u dužini od 3,5 km je Bela Reka. Kopaonik ima i 3 staze po FIS standardu za veleslalom, super veleslalom i spust. Ostali sadržaji: snowboard park koji je opremljen po najvišim standardima i staze za noćno skijanje.

Kopaonik

Planinarenje

Doživite pravo adrenalinsko iskustvo uz ZIP WIRE, testirajte sopstvenu izdržljivost i umeće dok prelazite preko mosta od užeta (ROPE BRIDGE) i uspenjite se uz strme planinske litice uz stručne instruktore, kako bi uživali u nesvakidašnjem pogledu i doživlaju (VIA FERATA).

Kopaonik

Biciklizam

Vožnja planinskim biciklima po stazama “Bike parka” može zadovoljiti sve kategorije biciklista. Trase prolaze kroz najlepše predele Nacionalnog parka Kopaonik. Smenjivanje pašnjaka, rečica i potoka, garantuje nezaboravan doživljaj svakome ko se odluči da na ovaj način upozna Kopaonik.

Kopaonik

Paraglajding

Paraglajding je jedan od najlakših i najjednostavnijih načina da ostvarite svoj san o letenju. Sve što vam je potrebno jeste dobra volja i malo slobodnog vremena a ono što dobijate je mogućnost velikih avantura, izazov i pogled na neverovatne lepote planinskih predela Kopaonika.

Hotel Grand - Kopaonik

Wellness & Spa

U hotelu Grand & Spa a raspolaganju su zatvoreni bazen sa relax zonom, svet sauna koji obuhvata finsku i infrared saunu, parno kupatilo, rusku banju, ledeno-slanu pećinu, tropske kiše i ledena brzopotezna vedra. Za potpuni užitak, opustite se u bazenu sa džakuzijem na otvorenom.

Kopaonik

Vožnja kvadovima

Vožnja kvadovima se sastoji od obuke sa instruktorima, upoznavanja terenskih vozila na poligonu i off road vožnje. Obilaze se svi vrhovi Kopaonika i najlepši delovi Nacionalnog parka uz boravak uz uzbudljivu vožnju i boravak u prirodi.

Kopaonik

Jahanje

Ukoliko želite da boravak na Kopaoniku tokom leta iskoristite na najbolji mogući način, naš predlog ja da probate nezaboravno iskustvo jahanja uz pratnju vodiča i trenera, kroz zadivljujuće predele Kopaonika.

Kopaonik

Streličarstvo

U ponudi je program sportskog streličarstva u kome će vam instruktori posvetiti dovoljno pažnje kako biste u najkraćem periodu mogli da samostalno savladate osnove ovog sporta. Program se sastoji od obuke i vežbe gađanja.

Hotel Grand - Kopaonik

Sport & Rekreacija

Multifunkcionalna sportska sala Grand hotela prostire se na 1.300 kvadrata. U isto vreme se mogu koristiti dva košarkaška terena ili dva odbojkaška terena ili jedan rukometni teren ili jedan teren za mali fudbal. Najbolji provod za sve uzraste očekuje vas u Space Bowling centru, gde možete oprobati veštinu kuglanja  na osam staza. U okviru hotel Grand je i fitnes centar koji raspolaže sa najmodernijim spravama za vežbanje. 

Kopaonik

Vožnja žičarom

Tokom vožnje žičarom, možete da doživite nezaboravno iskustvo i upoznate fantastične predele Nacionalnog parka Kopaonik. Vožnja sa žičarom Pančić express, od turističkog centra Kopaonik do Pančićevog vrha se posebno preporučuje tokom letnjeg perioda.

Kopaonik

Bob staza

Bob na šinama je uzbudljiva staza postavljena na visini do šest metara i sastoji se od raznovrsnih deonica u prelepom prirodnom okruženju. Pored bob staze je i  Tubing –  plastična podloga na kojoj je moguće sankanje i zimi i leti, uz pomoć velikih guma.

Kopaonik

Pešačenje

Pešačka ture na Kopaoniku su idealan način da sa stručnim pratiocem upoznate najvrednije prirodne znamenitosti Nacionalnog parka Kopaonik. Svi pravci kretanja su pažljivo izabrani, a trase imaju blage uspone, tako da je pešačenje pravi užitak i opuštanje.

Kopaonik

Safari

Safari program podrazumeva obilazak i razgledanje vrhova Kopaonik i najlepših delova Nacionalnog parka, sa upoznavanjem flore i faune, kroz uzbudljivu vožnju u posebno prilagođenim off-road vozilima za ovu namenu. 

Kopaonik

Vodopad

Na oko 2,5 kilometra udaljenosti od Pančićevog vrha, nalazi se Jelovarnik, najviši vodopad u Srbiji. Skriven je u šumi na 1116 metara nadmorske visine, a naziva se još i Slap od sedam suza, jer se u njega uliva sedam izvora. 

Kopaonik leti

Izleti

Individualni izeti su idealan način da se potpuno prepustite prirodi i uživanju pod planinskim suncem.
Ljubazni domaćini će Vam pomoći da izaberete najbolje lokacije za savršen izlet sa piknikom u prirodi.

Kopaonik hoteli & apartmani

  • Sve
  • 4* (Kopaonik)
  • Apartmani (Kopaonik)
Hotel Putnik - Kopaonik
Kopaonik

Hotel Putnik 4*

Kompletno renoviran 2018. godine, nalazi na u na jednoj od najlepših lokacija

Više informacija
Hotel Gorski & Spa - Kopaonik
Kopaonik

Hotel Gorski & Spa 4*

Otvoren 2019. godine, vrhunski smeštaj i sadržaji na nivou hotela 5*

Više informacija
Kraljevi Čardaci - Kopaonik
Kopaonik

Kraljevi Čardaci

Vrhunski wellness & spa hotel, udaljen 4,5 od centra Kopaonika

Više informacija
Hotel Grand - Kopaonik
Kopaonik

Grand Hotel & Spa 4*

Jedan od najboljh wellness & spa i ski hotela u Srbiji

Više informacija
Agencija Panorama
back-to-top