Kranjska Gora

Najpoznatiji planinski centar Slovenije

Kranjska Gora se nalazi u severozapadnom delu Slovenije, u blizini austrijske i italijanske granice, dok se na jugu naslanja na Nacionalni park Triglav. Najpoznatiji je ski centar u Sloveniji i udaljen je 80 kilometara od glavnog grada Ljubljane. Na Kranjskoj Gori je interesantan i period tokom leta, zbog obilja manifestacija, festivala, kulturnih programa i raznih sportskih i drugih aktivnosti.

 • Dodatne Informacije

  Kranjska Gora je udaljena od Beograda 620 kilometara (autoputem preko Hrvatske) i na najlepšu planinu u Slovenije se stiže za 6 sati i 20 minuta. Prednost putovanja je autoput koji je zastupljen na najvećem delu putovanja. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom.

  Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

  Ski staze na Kranjskoj Gori se nalaze na visini od 800-1600 metara nadmorske visine. Ukupna dužina staza je oko 30 kilometara skijaških i 40 kilometara staza za nordijsko skijanje.

  Staze su prilagodjene svim kategorijama skijaša i opremljene su sa uredjajima za veštački sneg. Na taj način je obezbedjeno sigurno i kvalitetno skijanje tokom cele zimske sezone.

  Sportske aktivnosti su zastupljene na Kranjskoj Gori tokom cele godine. Pored zimskih sportova: skijanja, trčanja na skijama, sankanja, klizanja i penjanja po zaledjenim vodopadima, gostima su na raspolaganju i atraktivni sportovi tokom leta: planinarenje, biciklizam, alpinizam, ribolov, golf i razni sportovi na vodi.

  Pripreme sportista na Kranjskoj Gori su poseban segment turizma koji već dugi niz godina ima sve više ekipa sportista iz raznih delova sveta. Najzastupljenije su fudbalske, košarkaške i odbojkaške ekipe, a njihov boravak je posebno aktuelan tokom letnje sezone.

  Wellness & Spa centar Aqua Larix u okviru hotela Ramada Resort Kranjska Gora se nalazi na površini od skoro 400 kvadrata vodenih površina. Zaplivajte u zatvorenom bazenu gde je temperatura vode 30 stepeni, ili se zagrejte u whirlpool-u na 36 stepeni. U svetu sauna možete da isprobate finsku, infra i tursku saunu.

  Centar za relaksaciju u okviru hotela Kompas obuhvata zatvoreni bazen i mali dečji bazen sa toboganom. U wellness centru možete da isprobate više vrsta masaža, saune ili tursko kupatilo.

  U okviru hotela Špik, koji je posebno popularan kod naših turista, nalazi se manji wellness & spa centar i zatvoreni poluolimpijski bazen.

  Aranžman Kranjska Gora zimovanje posebno preporučujemo našim najmladjim gostima. Brojne skijaške staze na Kranjskoj Gori su namenjene i prilagodjene najmladjim skijašima.

  Škole skijanja za prve korake na snegu, sa iskusnim instruktorima i kvalitetnom opremom su za svaku preporuku. Tokom zime najmladji gosti mogu uživati i u kvalitetnoj ponudi bazena i tobogana u okviru Wellness & Spa centara u hotelima Kompas i Ramada Resort Kranjska Gora.

  Tokom letnje sezone animacija za najmladje je uglavnom vezana za aktivnosti na otvorenom. Sigurno najpopularnija aktivnost za decu tokom leta su doživljaji Kekeca.

  Deci su omogućeni različiti programi: aktivnosti u prirodi, večernja šetnja sa bakljama, misaone igre sa roditeljima, kao i Kekečev mini klub i diskoteka.

  Sve ponude za aranžman Kranjska Gora Zimovanje i Kranjska Gora Wellness & Spa su na bazi sopstvenog prevoza. U odredjenim terminima tokom zimske sezone, postoji mogućnost doplate za kombi prevoz sa kućne adrese do odabranog smeštaja.

  Predlozi za izlete: Jezero Jasna, rezervat prirode Zelenci, vodopad Martuljek,  ski skakaonica Planica, vidikovac na tromedji Slovenije, Austrije i Italije, Ruska crkva.

Kranjska Gora Ponude

Smeštaj

Kategorija

Usluge

3/5
4/5
4/5
3/5
4/5
4/5