Kranjska Gora

Slovenija

Kranjska Gora, najpoznatiji ski centar u Sloveniji

Kranjska Gora se nalazi u severozapadnom delu Slovenije, u blizini austrijske i italijanske granice, dok se na jugu naslanja na Nacionalni park Triglav. Najpoznatiji ski centar u Sloveniji je udaljen 80 kilometara od glavnog grada, Ljubljane. Za boravak na Kranjskoj Gori posebno je interesantan period tokom leta, zbog obilja manifestacija, festivala, kulturnih programa i raznih sportskih i drugih aktivnosti. Predlozi za izlete: Jezero Jasna, rezervat prirode Zelenci, vodopad Martuljek,  ski skakaonica Planica, vidikovac na tromedji Slovenije, Austrije i Italije, Ruska crkva.

Kranjska Gora prevoz

Kranjska Gora je udaljena od Beograda 620 kilometara (autoputem preko Hrvatske) i na najlepšu planinu u Slovenije se stiže za 6 sati i 20 minuta. Prednost putovanja je autoput koji je zastupljen na najvećem delu putovanja. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Kranjska Gora atrakcije

Skijaški tereni

Ski staze na Kranjskoj Gori se nalaze na visini od 800-1600 metara nadmorske visine. Ukupna dužina staza je oko 30 kilometara skijaških i 40 kilometara staza za nordijsko skijanje. Staze na Kranjskoj Gori su prilagodjene svim kategorijama skijaša i opremljene su sa uredjajima za veštački sneg. Na taj način je obezbedjeno sigurno i kvalitetno skijanje tokom cele zimske sezone.

Više informacija o cenama ski pass-a

Kranjsk Gora Slovenija - Welnness & Spa

Welnness & Spa

Wellness & Spa centar Aqua Larix u okviru hotela Ramada Resort Kranjska Gora se nalazi na površini od skoro 400 kvadrata vodenih površina. Zaplivajte u zatvorenom bazenu gde je temperatura vode 30 stepeni, ili se zagrejte u whirlpool-u na 36 stepeni. U svetu sauna možete da isprobate finsku, infra i tursku saunu. Centar za relaksaciju u okviru hotela Kompas obuhvata zatvoreni bazen i mali dečji bazen sa toboganom. U wellness centru možete da isprobate više vrsta masaža, saune ili tursko kupatilo. 

Kranjsk Gora Slovenija - Sport

Sport

Sportske aktivnosti su zastupljene na Kranjskoj Gori tokom cele godine. Pored zimskih sportova: skijanja, trčanja na skijama, sankanja, klizanja i penjanja po zaledjenim vodopadima, gostima su na raspolaganju i atraktivni sportovi tokom leta: planinarenje, biciklizam, alpinizam, ribolov, golf i razni sportovi na vodi. Pripreme sportista na Kranjskoj Gori su poseban segment turizma koji već dugi niz godina ima sve više ekipa sportista iz raznih delova sveta. Najzastupljenije su fudbalske, košarkaške i odbojkaške ekipe, a njihov boravak je posebno aktuelan tokom letnje sezone.

Kranjska Gora za najmladje

Kranjska Gora je sigurno jedna od najpopularnijih zimskih destinacija za najmladje goste. Brojne skijaške staze na Kranjskoj Gori su namenjene i prilagodjene najmladjim skijašima. Škole skijanja za prve korake na snegu, sa iskusnim instruktorima i kvalitetnom opremom su za svaku preporuku. 

Tokom zime najmladji gosti mogu uživati i u kvalitetnoj ponudi bazena i tobogana u okviru Wellness & Spa centara u hotelima Kompas i Ramada Resort Kranjska Gora.

Tokom letnje sezone animacija za najmladje je uglavnom vezana za aktivnosti na otvorenom.

Sigurno najpopularnija aktivnost za decu tokom leta su doživljaji Kekeca. Deci su omogućeni različiti programi: aktivnosti u prirodi, večernja šetnja sa bakljama, misaone igre sa roditeljima, kao i Kekečev mini klub i diskoteka. 

Kranjska Gora hoteli i apartmani

  • Sve
  • 3* (Kranjska Gora)
  • 4* (Kranjska Gora)
  • Apartmani (Kranjska Gora)
Ramada Resort - Kranjska Gora
Kranjska GoraSlovenija

Hotel Ramada Resort KG 4*

Uz samo je skijalište, u okviru hotela je wellness centar Aqua Larix

Više informacija
Zimovanje - Ramada Hotel & Suites - Kranjska Gora
Kranjska GoraSlovenija

Ramada Hotel & Suites KG 4*

Akcija | dete do 12 godina besplatno

Više informacija
Apartmani Vitranc - Kranska Gora
Kranjska GoraSlovenija

Apartmani Vitranc 3*

U neposerednoj blizini skijališta, preporučuju se za porodice

Više informacija
Hotel Kompas - Kranjska Gora
Kranjska GoraSlovenija

Hotel Kompas 4*

U podnožju samog skijališta, oko 150 metara od ski staza

Više informacija
Hotel Špik - Kranjska Gora
Kranjska GoraSlovenija

Hotel Špik 3*/4*

Akcija | dete do 12 godina besplatno

Više informacija
Agencija Panorama
back-to-top