Kranjska Gora Zimovanje, Letovanje, Wellness

Kranjska Gora, Slovenija

Kranjska Gora

Kranjska Gora se nalazi u severozapadnom delu Slovenije, u blizini austrijske i italijanske granice, dok se na jugu naslanja na Nacionalni park Triglav. Najpoznatiji ski centar u Sloveniji je udaljen 80 kilometara od glavnog grada, Ljubljane. Za boravak na Kranjskoj Gori posebno je interesantan period tokom leta, zbog obilja manifestacija, festivala, kulturnih programa i raznih sportskih i drugih aktivnosti. Predlozi za izlete: Jezero Jasna, rezervat prirode Zelenci, vodopad Martuljek,  ski skakaonica Planica, vidikovac na tromedji Slovenije, Austrije i Italije, Ruska crkva. 

Prevoz

Kranjska Gora je udaljena od Beograda 620 kilometara (autoputem preko Hrvatske) i na najlepšu planinu u Slovenije se stiže za 6 sati i 20 minuta. Prednost putovanja je autoput koji je zastupljen na najvećem delu putovanja. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Ski tereni

Ski staze na Kranjskoj Gori se nalaze na visini od 800-1600 metara nadmorske visine. Ukupna dužina staza je oko 30 kilometara skijaških i 40 kilometara staza za nordijsko skijanje. Staze na Kranjskoj Gori su prilagodjene svim kategorijama skijaša i opremljene su sa uredjajima za veštački sneg. Na taj način je obezbedjeno sigurno i kvalitetno skijanje tokom cele zimske sezone. Pogledajte više informacija o cenama ski pass-a

Wellmess & Spa

Wellness & Spa centar Aqua Larix u okviru hotela Ramada Resort Kranjska Gora se nalazi na površini od skoro 400 kvadrata vodenih površina. Zaplivajte u zatvorenom bazenu gde je temperatura vode 30 stepeni, ili se zagrejte u whirlpool-u na 36 stepeni. U svetu sauna možete da isprobate finsku, infra i tursku saunu. Centar za relaksaciju u okviru hotela Kompas obuhvata zatvoreni bazen i mali dečji bazen sa toboganom. U wellness centru možete da isprobate više vrsta masaža, saune ili tursko kupatilo. 

Sport

Sportske aktivnosti su zastupljene na Kranjskoj Gori tokom cele godine. Pored zimskih sportova: skijanja, trčanja na skijama, sankanja, klizanja i penjanja po zaledjenim vodopadima, gostima su na raspolaganju i atraktivni sportovi tokom leta: planinarenje, biciklizam, alpinizam, ribolov, golf i razni sportovi na vodi. Pripreme sportista na Kranjskoj Gori su poseban segment turizma koji već dugi niz godina ima sve više ekipa sportista iz raznih delova sveta. Najzastupljenije su fudbalske, košarkaške i odbojkaške ekipe, a njihov boravak je posebno aktuelan tokom letnje sezone.

Kranjska Gora za najmladje

Kranjska Gora je sigurno jedna od najpopularnijih zimskih destinacija za najmladje goste. Brojne skijaške staze na Kranjskoj Gori su namenjene i prilagodjene najmladjim skijašima. Škole skijanja za prve korake na snegu, sa iskusnim instruktorima i kvalitetnom opremom su za svaku preporuku. 

Tokom zime najmladji gosti mogu uživati i u kvalitetnoj ponudi bazena i tobogana u okviru Wellness & Spa centara u hotelima Kompas i Ramada Resort Kranjska Gora. Tokom letnje sezone animacija za najmladje je uglavnom vezana za aktivnosti na otvorenom.

Sigurno najpopularnija aktivnost za decu tokom leta su doživljaji Kekeca. Deci su omogućeni različiti programi: aktivnosti u prirodi, večernja šetnja sa bakljama, misaone igre sa roditeljima, kao i Kekečev mini klub i diskoteka. 

Kranjska Gora Ponude

  • Filtriraj Ponude
  • Apartmani
  • Hoteli (3*)
  • Hoteli (4*)
Filtriraj Ponude
  • Filtriraj Ponude
  • Apartmani
  • Hoteli (3*)
  • Hoteli (4*)
Ramada Resort - Kranjska Gora
Kranjska Gora

Hotel Ramada Resort KG 4*

Uz skijalište, sa odličnim wellness centrom

Više informacija
Ramada Hotel & Suites - Kranjska Gora
Kranjska Gora

Ramada Hotel & Suites KG 4*

Odličan hotel u samom centru Kranjske Gore

Više informacija
Apartmani Vitranc - Kranjska Gora
Kranjska Gora

Apartmani Vitranc 3*

Odlični apartmani uz samo skijalište

Više informacija
Hotel Kompas - Kranjska Gora
Kranjska Gora

Hotel Kompas 4*

Odličan hotel udaljen 150 m od ski staza

Više informacija
Hotel Špik - Kranjska Gora
Kranjska Gora

Hotel Špik 3*/4*

Jedan od najpopularnijih hotela u ponudi

Više informacija
back-to-top