Terme Ptuj

Slovenija

Terme Ptuj, odličan izbor za porodice

Ptuj je najstariji grad u Sloveniji, nalazi se na severo-istoku zemlje, a danas je najpoznatiji slovenački karnevalski grad, sa čuvenim karnevalom “kurentovanje” koji svake godine privuče preko 100.000 ljudi. Terme Ptuj nude kombinaciju vrhunskog wellnessa-a, odlične usluge i smeštaja, ali i veliki broj vodenih atrakcija za najmladje goste. Ptuj je grad sa bogatom istorijom i velikim brojem znamenitosti i izletišta. Nabrojaćemo samo neke od njih: Ptujski dvorac, ptujski vinogradi i vinski podrumi, slovenske Gorice, Ptujsko jezero – Ranca, pejsažni park Šturmovci, Ptujska gora, dvorac Vurberk sa pustolovnim parkom, šuma iz bajki Crvenkapica, Puhov muzej…

Terme Ptuj prevoz

Ptuj je udaljen od Beograda oko 490 kilometara i za putovanje kolima preko Hrvatske potrebno je nešto manje od 5 sati.  Najbliži put je je preko Zagreba i Zaboka, preko Krapine i mesta Lancova Vas. Za ovu rutu nije potrebno kupovati vinjetu, jer se ne koristi autoput u Sloveniji. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Ukoliko želite da na vašem proputovanju koristite autoput u Sloveniji, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Terme Ptuj atrakcije

Terme Ptuj Bazeni Grand hotel Primus

Bazeni Grand hotel Primus

U okviru Grand hotela Primus nalazi se 5 hotelskih bazena Vespasianus: unutrašnji i spoljašnji termalni bazen (33 C), unutrašnji dečji bazen dubine 27-60 cm (33 C), Bazen Dva cara sa termalnom vodom (33 C) i 2 whirlpoola (36 C).

Terme Ptuj Bazeni Wellness & Saune

Wellness & Saune

Grand hotel Primus u okviru Sveta sauna Flavia koji je deo wellness centra Valens Augusta, nudi 5 sauna (2 finske i 3 turske) i ledenu pećinu. U saunama su i topli i hladni Kneippov bazen. Wellness nudi masaže i različite kozmetičke usluge.

Terme Ptuj Termalni Park

Termalni Park

Termalni Park u Termama Ptuj se nalazi u centralnom delu kompleksa i u neposrednoj blizini Grand hotela Primus apartmanskog naselja i kampa. Termalni Park je podeljen na spoljašnji i unutrašnji deo, a gosti imaju mogućnost da dva puta na dan koriste bazene Termalnog parka Terme Ptuj. 

Terme Ptuj - Slovenija

Spoljašnji kompleks

Spoljašni deo Termalnog parka je pravi raj za ljubitelje vodenih avanture. Sadržaj: bazen sa talasima, spora reka, olimpijski bazen sa skakaonicom i kompleks tobogana.

Terme Ptuj - Slovenija

Unutrašnji sadržaji

U unutrašnjem delu termalnog parka možete zaplivati u šest unutrašnjih i jednom spoljašnjem bazenu, a posebno izdvajamo bazen sa toboganom sa zvučnim i vizuelnim efektima. 

Terme Ptuj - raj za najmladje

Terme Ptuj su destinacija koju preporučujemo za boravak porodica sa decom, posebno tokom letnjeg perioda zbog velikog broja atrakcija u okviru spoljašnjeg Termalnog Parka.

Najmladji gosti mogu da uživaju u velikom broju tobogana, u spustu vodenim dušecima i slobodnom padu i skokovima. Tobogani i atrakcije su prilagodjeni svim uzrastima, a bezbednost na toboganima je na najvišem mogućem nivou.

Olimpijski bazen sa skakaonicom, nudi mogućnost atraktivnih skokova sa visine od 3 ili 5 metara, kao i mogućnost vrhunskog plivanja za celu porodicu.

Bazen sa talasima je posebna atrakcija za najmladje, gde se na zvuk sirene deca ali i roditelji „bore“ i uživaju u talasima.

Na sporoj reci možete uživati u opuštenoj vožnji na dušeku ili gumi na naduvavanje.

Terme Ptuj hoteli i apartmani

  • Sve
  • 3* (Terme Ptuj)
  • 4* (Terme Ptuj)
  • Apartmani (Terme Ptuj)
Mobilne kućice - Terme Ptuj
Terme Ptuj

Mobilne kućice 3*

Preporučeno za porodice tokom leta, nalaze se pored akva parka

Više informacija
Grand hotel Primus - Terme Ptuj
Terme Ptuj

Grand hotel Primus 4*

Preporučeno za boravak tokom cele godine, luksuzni welness centra

Više informacija

back-to-top