Crna Gora

Leto na Jadranu

Crna Gora

Crna Gora se sa pravom može smatrati jednom od najlepših destinacija na Mediteranu. Smeštena je na samom jugu Jadranskog mora i kada je letnji odmor u pitanju, jedna je od najpopularnijih zemalja, kod naših turista. U našoj ponudi su uglavnom mesta u Bokokotorskom zalivu, kao i odabrani hoteli na Ulcinjskoj rivijeri. Iz ponude posebno izdvajamo nudističko naselje na Adi Bojani. Tokom letnje sezone, svim našim putnicima nudimo mogućnost doplate za avionski prevoz do Tivta i Podgorice.

Slovenija je u našoj ponudi zastupljena kroz individualne aranžmane na bazi sopstvenog prevoza.

Skoro sve destinacije u Sloveniji su aktuelne tokom cele godine i putnici se mogu opredeliti za putovanje za Sloveniju i do dan pre polaska, uz prethodnu proveru u agenciji vezanu za raspoloživost i cene paketa

Za Sloveniju postoji mogućnost doplate za avionski prevoz za Ljubljanu sa mogućnošću doplate za transfer do željene destinacije na licu mesta.

Ovakav vid transporta je primenjiv uglavno za destinacije koje su bliže Ljubljani, a to su destinacije u zimskim centrima i na slovenačkom primorju.

Terme u Sloveniji

Terme u Sloveniji

Svakako najpopularnija destinacija u našoj ponudi za Sloveniju su Terme Čatež, inače destinacija sa najvećim bazenskom kapacitetima u Sloveniji. Pored Termi Čatež, za putnike iz Srbije su trenutno najpopularnije i Terme Laško kao i Terme Olimia, u kojima se nalazi najluksuzniji wellness centar u Sloveniji – Terme Orhidelia.

Od ostalih wellness centara koje preporučujemo porodicama sa decom zbog bazenskih sadražaja i akva parkova, izdvajamo i Moravske Toplice, kao i Terme Dolenjske koje su tokom 2019. godine u svoju ponudu uvrstile jako interesantne tobogane i dodatne sadržaje za najmladje u okviru letnjeg termalnog kompleksa.

Termalni centri u Sloveniji koji su popularni kao destinacije za parove su: Terme Šmarješke, Terme Ptuj, Terme Radenci, kao i Rimske terme koje predstavljaju pravu oazu mira i kvalitetnog wellnessa.

Crnogorsko primorje

Destinacije na slovenačkom primorju su poslednjih godina sve popularnije kod putnika iz Srbije. Ponuda first minute aranžmana za letovanje u Sloveniji je posebno interesantna jer se ostvaruju značajne uštede i popusti. Najpoznatija letovališta u Sloveniji su Portorož i Kopar. Kopar je destinacija koja je aktuelna tokom cele godine zbog otvorenog i zatvorenog akva parka Žusterna.

Hotel Žusterna u Kopru je inače jedan od najpolarnijij hotela na slovenačkom primorju u našoj ponudi, zbog dobre usluge i odličnih bazenskih sadržaja za decu i odrasle. U Portorožu posebno izvdajamo hotele u zalivu Bernardin kao i hotele i Remisens grupacije koji se nalaze u samom centru letovališta.

Isto tako, za sve ljubitelje wellness-a i termalnih bazena na slovenačkom primorju, izdvajamo hotela iz lanca LifeClass hoteli Portorož. Za sve ljubitelje najčistijih i najsredjenih plaža, toplo preporučujemo izvanredne hotelske kapacitete u Strunjanu.

Crnogorsko Primorje_1
Crnogorsko Primorje_2

Zimski centri u Sloveniji

Tradicionalno popularne destinacije za zimovanje u Sloveniji su: Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje, Bohinj i Cerkno.

Poslednjh godina i hotelijeri na Bledu su u svoju ponudu uvrstili boravak na Bledu sa organizovanim prevozom na jedno od najpopularnijih skijališta u Sloveniji – Krvavec.

Kao i destinacije na primorju, slovenački ski centri isto tako nude first minute ponude i popuste kojima se ostvaruju značajne uštede.

U neke od ponuda za skijanje u Sloveniji je uključen i ski pass, koji obuhvata i skijanje na okolnim skijalištima u Austriji i Italiji.

Destinacije

Herceg Novi

Centralna tačka Bokokotorskog zaliva, sa najvećim brojem turista

Igalo

Naselje sa puno zelenila i sunca, poznato po zdravstvenom turizmu

Kumbor

Malo mesto u blizini Herceg Novog, idealno za miran odmor

Ulcinj

Najlepše plaže u Crnoj Gori, na Velikoj Plaži i Adi Bojani

Opšte informacije

Crna Gora se nalazi u jugoistočnoj Evropi i graniči na istoku i severoistoku sa Srbijom, na zapadu i severozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i na jugoistoku sa Albanijom. Na jugozapadu Jadransko more deli Crnu Goru od Italije, a ukupna dužina morske obale je skoro 300 km.

Glavni, a ujedno i najveći grad, kao i ekonomski i kulturni centar je Podgorica, dok Cetinje ima status prestonice.

Za gradjane Srbije, za boravak u Crnoj Gori do 30 dana, neophodna je lična karta, a za boravak do 90 dana pasoš.

Crna Gora mapa
back-to-top