Budva

Budva - Crna Gora Letovanje - Odmor na Jadranu

Budva se nalazi u centralnom delu crnogorskog primorja. Deo je geografske celine koja se zove Budvanska rivijera koja zauzima 35 kilometara obale. Od ukupne površine na kojoj se nalazi, oko 12 kilometara su plaže. Danas Budvu često nazivaju i „metropolom turizma“ jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedno od najposećenijih mesta na Jadranu. Poznata po odličnom provodu, po mnogima je jedno od najpopularnijih mesta za ljubitelje nоćnog života i izlazaka. Glavni turistički centri pored Budve na Budvanskoj rivijeri su i Petrovac, Sveti Stefan i Pržno.

 • Dodatne Informacije

  Budva je pored toga što je poznata destinacija za letovanje, prepoznatljiva i po brojnom kulturnom i istorijskom nasledju: brojni spomenicima, arheološkim iskopinama, tvrdjavama, manastirima i crkvama.

  Slovenska Plaža je najduža i najpopularnija plaža u Budvi i udaljena je od turističkog naselja Slovenska Plaža samo 50 metara. Plaža je duga skoro 1.600 metara i šetalištem uz obalu povezuje naselje i centar Budve i Stari Grad. Ulaz na plažu je besplatan, ali se ležaljke i suncobrani dodatno naplaćuju.

  Plaža Mogren je udaljena 150 od Starog grada i čine je dve peskovite plaže dužine 350 metara, koje su spojene tunelom. Pristupačnost plaži moguća je jedino uz hotelski kompleks „Avala“. Plaže su peskovite, imaju dosta sunca, ali i hlada u gustoj borovoj i hrastovoj šumi.

  Plaža Ričardova Glava se nalazi u samom centru grada, tačnije ispod zidina Starog grada. Plaža je peskovita, dugačka je oko 100 metara i posebno je popularna kod mladje populacije turista. Na plaži se nalazi i bar, poznat po odličnoj muzici i kvalitetnoj ugostiteljskoj ponudi.

  Stari grad u Budvi je glavna atrakcija i najpoznatija znamenitost u Budvi. Unutrašnjost Starog grada čini skoro nepromenjivi srednjovekovni grad, sa uskim ulicama, kamenim stepenicama i trgovima. Danas se ovde nalaze najpoznatiji ugostiteljski objekti i ekskluzivne prodavnice. Za vreme šetnje, obavezno treba posetiti mali bazar i Arheološki muzej.

  Animacija za decu u okviru turističkog naselja Slovenska Plaža, posebna pažnja se posvećuje programu animacije za decu. Deci imaju mogućnost da kroz razne edukativne programe, uz pomoć stručnih animatora, kroz igu i zabavu nauče dosta o zajedništvu, komunikaciji, toleranciji i ekloškoj svesti.

  Kompleks Slovenska Plaža isto tako pruža i mogućnosti zabave i uživanja najmladjim gostima, u okviru kompleksa otvorenih bazena. Na bazenu Rondo 1 nalazi se odvojeni dečiji bazen sa slatkom vodom, dok su na bazenu Rondo 2 za najmladje goste obezbedjeni vodeni tobogani, gumeni grad i celodnevna animacija.

  Pored kompleksa Slovenska plaža, hotel Aleksandar Budva je jedan od najpopularnijih objekata za porodice. Nalazi se u neposrednoj blizini Slovenska plaže i udaljen je 15 minuta hoda od Starog grada. Smešten je u zelenilu mediteranskog rastinja i idealan za mirno i porodično letovanje. Kompletno je renoviran 2017. godine i pravi je izbor za za goste koji traže komfor, kvalitetnu uslugu i atraktivne dodatne sadržaje.

  Aranžman Budva Letovanje je na bazi sopstvenog prevoza. Za goste koji žele prevoz, postoji mogućnost doplate za avionske karte do Tivta ili Podgorice po trenutno najpovoljnijim cena.

Budva Ponude

Smeštaj

Kategorija

Usluge

3/5
4/5
4/5
5/5
4/5
3/5
4/5
4/5
4/5