Budva

Crna Gora, Letovanje 2024

Budva

Danas Budvu često nazivaju i „metropolom turizma“ jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu. Budva je destinacija koja je poznata po odličnom provodu, i po mnogima je jedno od najpopularnijih mesta za ljubitelje nоćnog života i izlazaka. Ono što isto tako, privlači turiste iz celog sveta u Budvu,  je pre svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, neponovljivu lepotu sunca, mora i izvanredne plaže u podnožju planina. Budva je pored toga što je poznata destinacija za odmor, prepoznatljiva i po brojnom kulturnom i istorijskom nasledju: brojni spomenicima, arheološkim iskopinama, tvrdjavama, manastirima i crkvama.

Informacije

 • Dodatne Informacije

  Slovenska Plaža je najduža i najpopularnija plaža u Budvi i udaljena je od turističkog naselja Slovenska Plaža samo 50 metara. Plaža je duga skoro 1.600 metara i šetalištem uz obalu povezuje naselje i centar Budve i Stari Grad. Ulaz na plažu je besplatan, ali se ležaljke i suncobrani dodatno naplaćuju.

  Plaža Mogren je udaljena 150 od Starog grada i čine je dve peskovite plaže dužine 350 metara, koje su spojene tunelom. Pristupačnost plaži moguća je jedino uz hotelski kompleks „Avala“. Plaže su peskovite, imaju dosta sunca, ali i hlada u gustoj borovoj i hrastovoj šumi.

  Plaža Ričardova Glava se nalazi u samom centru grada, tačnije ispod zidina Starog grada. Plaža je peskovita, dugačka je oko 100 metara i posebno je popularna kod mladje populacije turista. Na plaži se nalazi i bar, poznat po odličnoj muzici i kvalitetnoj ugostiteljskoj ponudi.

  Stari grad u Budvi je glavna atrakcija i najpoznatija znamenitost u Budvi. Unutrašnjost Starog grada čini skoro nepromenjivi srednjovekovni grad, sa uskim ulicama, kamenim stepenicama i trgovima. Danas se ovde nalaze najpoznatiji ugostiteljski objekti i ekskluzivne prodavnice. Za vreme šetnje, obavezno treba posetiti mali bazar i Arheološki muzej.

  Animacija za decu u okviru turističkog naselja Slovenska Plaža, posebna pažnja se posvećuje programu animacije za decu. Deci imaju mogućnost da kroz razne edukativne programe, uz pomoć stručnih animatora, kroz igu i zabavu nauče dosta o zajedništvu, komunikaciji, toleranciji i ekloškoj svesti.

  Kompleks Slovenska Plaža isto tako pruža i mogućnosti zabave i uživanja najmladjim gostima, u okviru kompleksa otvorenih bazena. Na bazenu Rondo 1 nalazi se odvojeni dečiji bazen sa slatkom vodom, dok su na bazenu Rondo 2 za najmladje goste obezbedjeni vodeni tobogani, gumeni grad i celodnevna animacija.

Budva Ponude

Smeštaj

Kategorija

Usluge

Sadržaj

5/5
4/5
3/5
3/5
4/5
4/5
4/5
4/5
4/5