Rimske Terme Wellness & Spa

Rimske terme, Slovenija

Rimske Terme

Rimske Terme su jedna od omiljenih destinacija naših putnika koji žele miran odmor u prirodi, daleko od gradske buke. Kompleks u Rimskim Termama su prava oaza prirode i smeštene su u mestu Rimske Toplice u blizini Celja. Do Celja inače, postoji odlična veza vozom koji ide više puta u toku dana, kao i lokalna autobuska linija. Istorija Rimskih Toplica datira još iz doba starih Rimljana, o čemu svedoče mnogobrojna arheološka nalazišta na ovom području. 

Terme Rimske Toplice su od Beograda su udaljene oko 490 kilometara, a od termalnog kompleksa Terme Laško u Sloveniji oko 6 kilometara. Za putovanje kolima potrebno je nešto više od 5 sati, a najbliži put je preko Hrvatske. Prednost putovanja je autoput kojim se putuje većim delom puta. Izlaz sa auto puta u Sloveniji je mesto Kronovo, nastavljate putem za Celje preko Krškog, a prvo mesto posle Krškog i pre Terme Laško su Rimske Toplice. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Rimske Toplice su kompletno renovirane 2008. godine i danas predstavljaju pravi biser u ponudi termalnih i banjskih lečilišta Slovenije. Ovu destinaciju posebno preporučujemo parovima koji žele miran i opušten odmor.

Na bazenima Rimskih Toplica u okviru Spa centra Amalia možete da uživate kao nekada i stari Rimljani. Bazeni su sa termalnom vodom od 32-35 C i nalaze se na površini od 450 kvadrata,  osmišljeni po uzoru na rimska kupališta. Na raspolaganju su unutrašnji i spoljašnji panoramski bazen, kao i masažni bazeni.

Sauna centar Varinia je poseban doživljaj za sve ljubitelje sauna i kupki. Gostima su na raspolaganju rimska, finska, turska i infracrvena sauna. Isto tako,  gosti mogu uživati i u autentičnim kamenim kupkama iz rimskih vremena, kao i šest savremenih kupki za opuštanje u dvoje.

Fitnes centar Spartakus svim gostima nudi savremene sprave za vežbu u okviru savremenog fitness centra. Kod masaža se možete prepustiti uživanju u raznim vrstama masaža sa opojnim eteričnim uljima i vrhunskom doživljaju koji vraća snagu i zdravlje.

U Rimskim termama se nalazi i jedan od najbolje opremljenih medicinsko-rehabilitacijskih centara u Sloveniji. U medicinskom centru Valetuda sprovode se rehabilitacijski programi pod vodjstvom iskusnih fizioterapeuta i stručnjaka za rehabilitaciju.

Zdraviliški Dvor - Rimske Terme
Rimske Terme

Hotel Zdraviliški Dvor 4*

Povezan je sa svim bazenskim prostorima

Više informacija
Hotel Rimski Dvor - Rimske Terme
Rimske Terme

Hotel Rimski Dvor 4*

Preporučuje se za porodice sa decom

Više informacija
Hotel Sofijin Dvor - Rimske Terme
Rimske Terme

Hotel Sofijin Dvor 4*

Najlluksuzniji hotel u Rimskim Toplicama

Više informacija
back-to-top