Srbija

Upoznajmo Srbiju

Srbija

Srbija je poslednjih godina uložila značajna sredstva u razvoj turističke infrastrukture. Iz godine u godinu se beleži sve veći broj noćenja stranih gostiju, tako da naša zemlja iz dana u dan,  postaje nezaobilazna turistička destinacija u ovom delu Evrope. Sve veći broj grupa i individualnih gostiju je prisutan u Beogradu, Novom Sadu i ostalim centrima gradskog turizma, ali i na planinama, banjama i u sve popularnijim selima. Turizam velikih dogadjaja (festivali, koncerti i sportske priredbe) je isto tako jako doprineo razvoju i popularizacija naše zemlje. U našoj ponudi za Srbiju, trenutno preovladjuju smeštajni kapaciteti u zimskim i wellness & spa centrima.

Gradovi

Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Kragujevac su gradovi koji čine najveći deo turističkog prometa u Srbiji.

Beograd, kao kulturna, administrativna i ekonomska prestonica je već duži niz godina pravi magnet za turiste iz celog sveta.

Veliki broj muzeja, kulturno-istorijskih spomenika, noćni život, dešavanja tokom cele godine, kao i vrhunska ugostiteljska ponuda su samo deo današnje turističke razglednice Beograda.

Banje u Srbiji

Banje u Srbiji_1
Banje u Srbiji_2

Banjski turizam u Srbiji je u velikoj ekspanziji, a veći broj stranih turista je tel planiran za naredne godine jer se očekuje da se skoro sva državna preduzeće u banjama privatizuju, kao i da se ulože značajna dodatna sredstva, upravo za razvoj banjskog turizma.

Najpoznatiji banjski centar u Srbiji Vrnjačka banja, koja je već godinama prava oaza wellness i spa turima. U istočnoj Srbiji najpoznatije banje su: Gamzigradska, Brestovačka, Zvonačka i Sokobanja.

Pored Vrnjačke banje, sa veći broj smeštajnih kapaciteta i odličnim sadržajima za rehabilitaciju, lečenje ili samo opuštanje i rekreaciju raspolažu u Vojvodini: Banja Koviljača, Banja Vrdnik, Junaković Vrujci, kao i banje u centralnoj Srbiji: centralnoj Srbiji su Bukovička, Vrujci, Gornja Trepča, Ovčar, Jošanička, Mataruška, Vrnjačka, Ribarska, Selters, Bogutovačka i Palanački Kiseljak.

Južna Srbija, koja isto tako raspolaže sa velikim broj termalnih izvora, najpoznatija je banjama kao što su: Niška, Kuršumlijska, Lukovska, Prolom, Sijarinska, Novopazarska, Vranjska i Bujanovačka banja.

Manastiri, reke i jezera u Srbiji

Destinacije na slovenačkom primorju su poslednjih godina sve popularnije kod putnika iz Srbije. Ponuda first minute aranžmana za letovanje u Sloveniji je posebno interesantna jer se ostvaruju značajne uštede i popusti. Najpoznatija letovališta u Sloveniji su Portorož i Kopar. Kopar je destinacija koja je aktuelna tokom cele godine zbog otvorenog i zatvorenog akva parka Žusterna.

Hotel Žusterna u Kopru je inače jedan od najpolarnijij hotela na slovenačkom primorju u našoj ponudi, zbog dobre usluge i odličnih bazenskih sadržaja za decu i odrasle. U Portorožu posebno izvdajamo hotele u zalivu Bernardin kao i hotele i Remisens grupacije koji se nalaze u samom centru letovališta.

Isto tako, za sve ljubitelje wellness-a i termalnih bazena na slovenačkom primorju, izdvajamo hotela iz lanca LifeClass hoteli Portorož. Za sve ljubitelje najčistijih i najsredjenih plaža, toplo preporučujemo izvanredne hotelske kapacitete u Strunjanu.

Slovenačko primorje

Zimski centri u Srbiji

Kopaonik je dugi niz godina sinomim za zimski turizam u Srbiji

Destinacije

Stara Planina

Najpopularnija destinacija za porodice u Srbiji

Zlatibor

Destinacija koju preporučujemo za boravak tokom cele godine

Rtanj

Mistična planina koja privlači sve više turiste iz celog sveta

Kopaonik

Najpoznatija i najpopularnija planina u Srbiji

Arandjelovac

Nezaboravno wellness & spa iskustvo

Fruške Terme

Novi hotelsko-turistički kompleks u srcu Fruške Gore

Kladovo

Nezaboravno letovanje na Dunavu sa obilascima Djerdapske klisure

Opšte informacije

Republika Srbija se nalazi na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Evropi, i manjim delom koji obuhvata Panonsku niziju i u srednjoj Evropi.

Na severu se graniči sa Madjarskom, na istoku s Rumunijom i Bugarskom, na jugu s Makedonijom i Albanijom, a na zapadu s Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom.

Glavni i ujedno najveći grad, kao i kulturni, ekonomski i administrativni centar u Srbiji je Beograd.

Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, u Srbiji živi oko 7.200.000 stanovnika.

Srbija mapa
back-to-top

Obaveštenje o početku rada

Od 01.06.2020 ponovo će biti otvorena poslovnica naše agencije u Beogradu u Makedonskoj 5 (TC Staklenac).

Radno vreme agencije je od ponedeljka do petka od 09.00-17.00, a subota i nedelja su neradni dani.

U poslovnici će se primenjivati zaštitne mere preporučene od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja, sa ciljem zaštite putnika i zaposlenih u agenciji.

Sve informacije o putovanjima, kao i rezervacije aranžmana ili avio karata možete dobiti ukoliko pozovete naš call centar ili pošaljete email na info@panorama.co.rs.

Svim putnicima preporučujemo, da ukoliko je to moguće, svoj dolazak u agenciju prethodno najave.

Za sve dodatne informacije i rezervacije, kontaktirajte naš call centar.

Telefoni call centra

+381 (11) 3347-488
+381 (11) 3244-710
+381 (11) 3244-650