Terme Dolenjske

Slovenija

Terme Dolenjske

Terme Dolenjske Toplice se nalaze u istočnom delu Slovenije, i udaljene su samo 10-ak kilometara od Novog Mesta. Od Beograda do Dolenjskih Toplica ima oko 490 kilometara. Termalna voda u Dolenjskim toplicama ima lekovita dejstva naročito za lečenje reumatskih oboljenja lokomotornog sistema, stanja nakon opovreda i operativnih zahvata na lokomotornom sistemu i za lečenje ginekoloških bolesti. Od 2019. godine u Dolenjskim Toplicama postoje i atraktivni sadržaji za najmladje goste u okviru Balnea Fun mini akva parka.

Terme Dolenjske Ponude

Smeštaj

Kategorija

Usluge

Sadržaj

4/5
4/5

Informacije

 • Dodatne Informacije

  Aktivnosti

  Terme Dolenjeske Toplice su poznate i kao centar za sport i rekreaciju. Od mnogobrojnih aktivnosti izdvajamо: pešačke ture, jahanje i planinarenje. Na recepciji hotela možete iznajmiti bicikl i uživati u vožnji po okolnim brdima i zaseocima. U lokalnom turističkom centru možete dobiti sve potrebne informacije o izletištima i organizovanim turama.

  Atrakcije

  Tokom letnje sezone, najmladji gosti mogu uživati u akva parku sa toboganom koji se nalazi u sklopu kompleksa. Korišćenje akva parka je besplatno u svim paketima.

  Bazeni

  Najveći deo bazenskog kompleksa je vezan za wellness centar u okviru hotela Balnea. Pored ovih bazena, postoji i manji terapeutski bazeni u okviru hotela Kristal. Svi bazenski sadržaji u hotelima su medjusobno povezani toplim prolazom,.

  Glavni unutrašnji bazen je površine 324 kvadrata. Izlazni bazen koji je povezan sa unutrašnjim je 304 kvadrata, a glavni, spoljašnji bazen je površine 850 kvadrata.

  Temperature vode u unutrašnjim bazenima je do 32 °C, a u spoljašnjim bazenima je do 27 °C. Pored uživanja u termalnoj vodi, gosti mogu da koriste i whirpool-e, vodene masažere i dodatne atrakcije u bazenima.

Mapa