Terme Dolenjske

Slovenija

Terme Dolenjske, wellness za celu porodicu

Terme Dolenjske se nalaze u istočnom delu Slovenije, i udaljene su samo 10-ak kilometara od Novog Mesta. Od Beograda do Dolenjskih Toplica ima oko 490 kilometara. Termalna voda u Dolenjskim toplicama ima lekovita dejstva naročito za lečenje reumatskih oboljenja lokomotornog sistema, stanja nakon opovreda i operativnih zahvata na lokomotornom sistemu i za lečenje ginekoloških bolesti. Od 2019. godine u Dolenjskim Toplicama postoje i atraktivni sadržaji za najmladje goste u okviru Balnea Fun mini akva parka.

Terme Dolenjske prevoz

Za putovanje kolima u Terme Dolenjske potrebno je nešto manje od 5 sati, autoputom preko Hrvatske. Prednost putovanja je autoput koji vodi do novog Mesta. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Hotel Balnea Terme Dolenjske Bazen

Bazeni

U Dolenjskim Toplicama možete plivati u unutrašnjim bazenima gde je temperature vode 32 °C ili u spoljašnjim bazenima temperature 27 °C. Doživljaju doprinose whirpool-i, vodene masaže i dodatne atrakcije u bazenima. Petkom i subotom je noćno kupanje do 23.00. Bazenski kompleks: glavni unutrašnji bazen od 324 kvadrata, izlazni (povezan sa unutrašnjim) od 304 kvadrata i glavni, spoljašnji bazen površine 850 kvadrata.

Hotel Balnea Terme Dolenjske Sauna

Saune

U wellness centru Balnea, oazu mira i relaksacije, možete uživati u različitim vrstama saune i raznim terapijskim programima i masažama. Posle saune ili kupke za podmlađivanje sve goste očekuje i „zen“ soba za odmor sa specijalnim vodenim krevetima. Tipovi sauna: infracrvena, finska sauna i sanarium (sa nudističkom terasom=, turska sauna, biljna sauna i japanska kupka za znojenje.

Terme Dolenjske Balnea Fun

Balnea Fun

Ljubitelji adrenalina i vodenih avantura mogu od leta 2019. godine moći da uživaju u četiri različite vrste tobogana u okviru mini akva parka Balnea Fun. Tobogani su namenjeni za decu višu od 130 centimetara. Deca predškolskog uzrasta će uživati u obližnjem već dobro poznatom Piratskom brodu i Steni za penjanje, koja se nalazi u unutrašnjim bazenima wellness centra Balnea. Tobogani i bazen za pristajanje su odvojeni od glavnog bazena i diskretno povučeni u zelenilo iza restorana na kupalištu. Vesela i živa atmosfera neće ometati kupače pored letnjeg termalnog Balnea bazena, koji će i dalje moći da uživaju na ležaljkama i u kupanju na spoljašnjim bazenima.

Balnea Fun Tobogani

Zvezdana staza (Star Track) je vodeni tobogan koji nudi dugu i dinamičnu avanturu u mraku, sa efektima zvezdanog neba i panoramskim prozorima.

Kamikaza je strma i brza staza (kanal) sa ubačenim grebenom.

Grom (Thunder) je brzi vodeni tobogan zatvorenog tipa, koji se završava veličanstvenim skokom u termalni bazen.

Vrtlog (Twister) je širi vodeni tobogan sa mekom kliznom površinom, koja vam omogućava da se spuštate splavom – sami ili u paru. Uzbudljivo putovanje krivinama u nepoznato se završava usisavanjem u levak i letom u termalni bazen.

Terme Dolenjske hoteli

Hotel Balnea - Terme Dolenjske
Terme Dolenjske

Hotel Balnea 4*

Izvanredan hotel kategorije 4* superior

Više informacija
Hotel Kristal - Terme Dolenjske
Terme Dolenjske

Hotel Kristal 4*

Odličan hotel. povezan sa svim bazenima

Više informacija

back-to-top