Mauricijus

Mauricijus

Mauricijus je jedno od najlepših tropskih ostrva na afričkom kontinentu i Indijskom okeanu. Nalazi se u južnom delu Indijskog okena i udaljen je oko 2.000 km od afričkog kontinenta i 850 km od Magadaskara. Čuveni američki pisac Mark Tven, je rekao da je Bog prvo stvorio Mauricijus, a na osnovu njega raj na zemlji. Prijatna tropska klima, tirkizno more, peščane plaže, koralni grebeni i neverovatan podvodni svet su samo neki od razloga da posetite ovu destinaciju.

Više informacija
Sejšeli

Sejšeli

Sejšeli su arhipelag u zapadnom delu Indijskog okeana koji čine preko 100 granitnih i koralnih ostrva, od kojih su samo 33 naseljena. Udaljeni su preko 1.500 km od Afrike i poznati su kao pravi raj sa peščanim plažama i tirkiznim morem. Sejšeli su destinacija koja je aktuelna tokom cele godine zbog izuzetno prijatne, ekvatorijalne klime, koja nikad nije ispod 25 C.

Više informacija

Zanzibar

Zanzibar je poslednjih godina izuzetno popularna turistička destinacija. Fantastične plaže, safari, odlična ishrana i klima koja je pogodna za boravak skoro tokom cele godine. Zanzibar je ostrvo koje pripada Tanzaniji i udaljeno je oko 35 kilometara od obale Istočne Afrike. Klima je tropska, a egzotične, po mnogima rajske plaže, su oivičene koralnim grebenima. Prosečne temperature su u proseku oko 25 °C, u julu oko 23 °C, u januaru 28 °C, a jedini meseci koji se ne preporučuju su april i maj.

Više informacija