Bled

Slovenija

Bled, najpoznatije jezero Slovenije

Bled  je udaljen par kilometara južno od austrijske granice i 50 kilometara severozapadno od Ljubljane. Jedna je od najpoznatijih, ako ne i najpoznatija turističkih destinacija u Sloveniji. Prepoznatljiv je po šetalištu oko Bledskog jezera, odličnim smeštajnim kapacitetima, restoranima, znamenitostima i atrakcijama. Bled je jedna od destinacija koju toplo preporučujemo za boravak tokom cele godine. Posebno interesantni periodi su proleće  i leto, ali i tokom zime zbog blizine poznatih ski centara.

Bled prevoz

Za putovanje sopstvenim prevozom do Bleda potrebno je oko 5 i po sati. Prednost putovanja je autoput tako da putovanje nije previše naporno i opterećujuće. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Bled atrakcije

Dvorac na Bledu

Bledski Dvorac

Na strmoj litici iznad Bledskog jezera nalazi se najstariji dvorac u Sloveniji sa kojega se pruža fantastičan pogled na jezero i okolne planine. U dvorskom dvorištu tokom godine se održavaju razne aktivnosti, a tu su i dvorska štamparija i galerija bilja.

Crkva na ostrvu - Bled

Crkva na ostrvu

Slika Bledskog jezera sa ostrvom, jedna je od najprepoznatljivijih slika Slovenije. Na ostrvu je nekad bilo svetilište boginje ljubavi Žive, a danas je tu crkvica Marije Pomoćnice sa čuvenim „zvonom želja“. Do ostrva možete doći tradicionalnom „pletnom“ ili čamcem.

Vožnja pletnom - Bled

Vožnja čamcem na jezeru

Kažu da ko je bio na Bledu, a nije se vozio čamcem „pletnom“ po jezeru, u stvari, nije ni bio na Bledu. Pletna je tradicionalni drveni čamac izgradjen od lokalnih majstora i domaćina i predstavlja posebnu atrakciju i doživljaj koji se ne sme propustiti.

Biciklizam - Bled

Aktivni odmor

Izvanredna priroda, harmonija jezera i alpskog vazduha su savršeni razlozi za boravak u prirodi.  Predloga za aktivnosti ima mnogo: celodnevni izlet Julijskim Alpama, izlet u Radovljicu, penjanje na Slap pod Iglicom, vožnja biciklom po dolini Radovne…

Bledski Vintgar

Kanjon Vintgar jedna je od najpoznatijih prirodnih znamenitosti u blizini Bleda. Staza duga 1,6 km uz zelenkastu reku Radovnu, prirodne bazene, slapove i brzake, završava slapom visokim 15 m. Izlet na Bledski Vintgar se posebno preporučuje tokom leta.

Brdo Straža - Bled

Brdo Straža

Brdo Straža, koje se nalazi na jugoistočnoj strani jezera, je izvanredan vidikovac, ali i pravo mesto za ljubitelje adrenalina. Do vrha brda, gde se nalazi letnja bob staza i avantura park, možete doći pešice livadama i šumama ili uspinjačom.

Bledkse kremšnite - Bled - Slovenija

Bledska kremšnita

Bledska kremšnita je čuvena poslastica čija je tradicija duga skoro 70 godina. Originalnu bledsku kremšnitu, možete probati u poslastičarnici hotela Park, kao i svim hotelima i ugostiteljskim objektivama Sava hotels & Resorts. Najzaslužniji za ukus i izgled bledske kremšnite je Ištvan Lukačević, koji se 50-tih godina iz Vojvodine doselio na Bled i bio tadašnji šef kuhinje u hotelu Park.

Bled Slovenija - Bled za decu

Bled za decu

Porodična šetnja uz bledsko jezero je pravi doživljaj za sve generacije. Pored šetnje,na jezeru možete hraniti labudove i patke, a tokom leta možete se kupati ili uživati u nekoj od mnogobrojnih organizovanih aktivnosti. Za sve najmladje ljubitelje brze vožnje preporučujemo vožnju na letnjoj bob stazi na Brdu Straža. Za sve goste koji žele dodatnu animaciju za decu preporučujemo boravak u hotelu Savica.

Zimovanje - Bled - Krvavec

Skijaški tereni

Bled je izvanredno pozicioniran kada su u pitanju skijaški tereni jer se nalazi u neposrednoj blizini  tri poznata skijaška centra: Vogle, Koble i Krvaveca. Do ovih centara se stiže organizovanim ili sopstvenim prevozom za manje od sat vremena. U našoj ponudi aranžmana za zimsku sezonu su i paketi sa uključenim ski pass-om.

Bled - Slovenija - Klizanje

Klizalište na Bledu

Klizalište na Bledu se nalazi na terasi hotela Park. Klizalište je otvoreno svakog dana od kraja novembra do početka marta. Na klizalištu možete uživati u raznovrsnom programima i animaciji ili u čuvenoj bledskoj kremšniti, poslastici koja se po originalnom receptu pravi u restoranu hotela Park.

Bled hoteli

  • Sve
  • 3* (Bled)
  • 4* (Bled)
  • 5* (Bled)
Hotel Savica - Bled
Bled

Hotel Savica 4*

Jedan od najpopularnijih hotela za porodice

Više informacija
Hotel Park - Bled
Bled

Hotel Park 4*

Hotel sa najlepšim pogledom na jezero

Više informacija
Hotel Rikli Balance - Bled
Bled

Rikli Balance 4* superior

Jedini hotel na Bledu sa akva parkom

Više informacija
Best Western Premier Lovec - Bled
Bled

Hotel Lovec 4*

Odličan hotel u samom centru Bleda

Više informacija
Vila Prešern - Bled
Bled

Vila Prešern 4*

Hotel na samoj obali jezera

Više informacija
Hotel Kompas - Bled
Bled

Hotel Kompas 4*

Odličan hotel na samo 150 m od jezera,

Više informacija
Hotel Trst - Bled
Bled

Hotel Trst 3*

Izvanredno pozicioniran uz samo jezero

Više informacija
Hotel Astoria - Bled
Bled

Hotel Astoria 3*

Otvoren 2013, u neposrednoj blizini jezera

Više informacija
Hotel Jadran - Bled
Bled

Hotel Jadran 3*

Odlično pozicioniran u neposrednoj blizini jezera

Više informacija
Hotel Krim - Bled
Bled

Hotel Krim 3*

Na samom ulasku u Bled, samo 100 metara od jezera

Više informacija
Grand Hotel Toplice - Bled
Bled

Grand Hotel Toplice 5*

Jedini hotel na Bledu u kategoriji 5*

Više informacija
Hotel Ribno - Bled
Bled

Hotel Ribno 3*

Udaljen je 2,5 kilometra od centra Bleda

Više informacija
back-to-top