Terme Šmarješke

Slovenija

Terme Šmarješke, wellness u dodiru sa prirodom

Terme Šmarješke su jedan od vodećih slovenačkih wellness centara i udaljene su oko 10 kilometara od Novog Mesta, 30 kilometara od Ljubljane i 60 kilometara od granice sa Hrvatskom. Sadržaj hotelskog kompleksa Šmarješke Toplice je isti za sva 3 hotela (Šmarjeta 4*, Vitarijum 4* i Toplice 4*). Od wellness & sadržaja izdvajamo: bazenski kompleks Vitarium Aqua – svet termalnih bazena, sauna i kupki. Terme Šmarješke su i prvi centar nordijskog pešačenja u Sloveniji, ali i izvanredan preventivni, rehabilitacioni sportski, kongresni i centar za rehabilitaciju bolesti srca i kadriovaskularnog sistema.

Terme Šmarješke prevoz

Za putovanje kolima u Terme Šmarješke Toplice potrebno je nešto više od 4 sata, autoputem preko Hrvatske. Prednost putovanja je autoput koji Vas vodi skoro do samog kompleksa. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Za korišćenja autoputa u Sloveniji neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Hotel Toplice Terme Šmarješke Bazeni

Bazeni

U Šmarješkim Toplice možete uživati u plivanju na unutrašnjim i spoljašnjim bazenima. Dva unutrašnja bazena, površine 160 i 167 kavdrata, kao i sa njima povezani spoljašnji bazen, površine 227 kvadrata i temperaturom vode 32 ˚C, omogućavaju opuštanje u termalnoj vodi, tokom cele godine. Sve goste u Šmarješkim Toplicama, izmedju 13.00-16.00, očekuje besplatan aerobik u vodi ili hidrogimnastika.

Hotel Vitarium Terme Šmarješke Saune

Saune

U modernim saunama u Šmarješkim Toplicama možete u potpunosti da se opustite  u finskoj, turskoj, rimskoj i biljnoj sauni, a poseban doživljaj očekuje Vas u Belokranjskom hramu – finskoj sauni sa mirisom drveta. Za kraj seanse, možete izmasirati zagrejano telo kockama iz ledene fontane. Radno vreme sauna centra je svaki dan od 13.00-21.00, subotom od 10.00-23.00 i nedeljom i praznicima od 10.00-21.00)

Terme Šmarješke Vitarium Spa & Clinikue

Medicinski & Wellness Centar

Medicinski centar u Šmarješkim Toplicama je najpoznatiji centar za kardiološku dijagnostiku u Sloveniji. U centru postoje odlični uslovi za lečenje lokomotornih bolesti i dijagnostiku i terapije za bolesti nervnog sistema, kao i vrhunski stručnjaci i najbolja medicinska oprema. Ponuda Vitarium Spa & Clinikue centra bazirana je na vrhunskom kvalitetu, medicinskom znanju i svetom termalnih bazena, saune i kupatila, zvanom VitariumAqua. Za potpunu opuštenost, priuštite sebi neku od luksuznih masaža i biljno termalno kupatilo.

Terme Šmarješke Zdravstveni Programi

Zdravstveni Programi

Terme Šmarješke nude prvi medico-wellness centar u Sloveniji i programe za bolji kvalitet života. Programi se odnose sprečavanje sve češćih kardiovaskularnih bolesti, povišen holesterol, šećerna bolest, povećanu telesnu težinu, stres i stomačne tegobe. Programe su zajednički su osmislili lekari, sportski, wellness i stručnjaci za ishranu. Najbolji način da na najbrži mogući način vratite zdravlje i živite kvalitetnije, je upravo uz programe Slim-Fit i Vita-Detox, najpopularnije medico-wellness programe u Šmarješkim Toplicama.

Terme Šmarješke Bicilizam & Pešačenje

Bicilizam & Pešačenje

Uz biciklizam i pešačenje doživećete ovu oblast, obasutu vinogradima, brežuljcima i šumama, na najbolji mogući način. Pešačenje i biciklizam će Vam omogućiti da uživate u svežem vazduhu u skoro netaknutoj prirodi. Šmarješke Toplice su centar nordijskog pešačenja u Sloveniji. U hotelu postoje svakodnevni programi namenjeni svim ljubiteljima ovog sve popularnijeg sporta. Uz vrhunske stručnjake, opremu i fantastične staze, uživaćete u svakom predjenom kilometru i doživeti ovu destinaciju na pravi način.

Balnea Fun

Ljubitelji adrenalina i vodenih avantura mogu od leta 2019. godine moći da uživaju u četiri različite vrste tobogana u okviru mini akva parka Balnea Fun. Tobogani su namenjeni za decu višu od 130 centimetara. Deca predškolskog uzrasta će uživati u obližnjem već dobro poznatom Piratskom brodu i Steni za penjanje, koja se nalazi u unutrašnjim bazenima wellness centra Balnea. Tobogani i bazen za pristajanje su odvojeni od glavnog bazena i diskretno povučeni u zelenilo iza restorana na kupalištu. Vesela i živa atmosfera neće ometati kupače pored letnjeg termalnog Balnea bazena, koji će i dalje moći da uživaju na ležaljkama i u kupanju na spoljašnjim bazenima.

Terme Šmarješke Gastronomija

Gastronomija

Jela koja se spremaju u Šmarješkim Toplicama su spoj dva sveta ukusa – tradicionalna ishrana po dragocenim receptima baka i lokalnim karakteristikama, i lagana wellness ishrana u skladu sa savremenim načinima pripreme zdrave hrane.

Terme Šmarješke za najmladje

Terme Šmarješke su destinacija koju toplo preporučujemo porodicama sa decom, koja preferiraju boravak u prirodi. Najmladji gosti pored brojnih bazenskih sadržaja i animacije tokom cele godini, mogu da uživaju u odličnim pešačkim i biciklističkim stazama i turama. 

Šmarješke Toplice su jedna od destinacija u Sloveniji, iz grupacije Terme Krka, koja nudi odlične popuste za porodice sa decom do 12 godina, za vreme srpkih školskih i državnih praznika.

Prvo dete do 12. godina na pomoćnom ležaju i deca do 6. godina bez ležaja, sa dve odrasle osobe, imaju besplatan boravak u sledećim terminima: 02.01-12.01; 31.01-18.02; 10.04-21.04; 30.04-04.05; 16.06-31.08.2020.

Terme Šmarješke hoteli

Hotel Šmarjeta - Terme Šmarješke
Terme Šmarješke

Hotel Šmarjeta 4*

Deo hotelskog kompleksa Terme Šmarješke, preporučuje se za porodice ili parove

Više informacija
Hotel Vitarijum - Terme Šmarješke
Terme Šmarješke

Hotel Vitarium 4* superior

Deo kompleksa Terme Šmarješke Toplice, superior sobe, prostrane i komforne

Više informacija
Hotel Toplice - Terme Šmarješke
Terme Šmarješke

Hotel Toplice 4*

Deo hotelskog kompleksa Terme Šmarješke, preporučuje se za parove

Više informacija
back-to-top