Skijanje u Cerknom

Podelite stranicu

CerknoU našoj ponudi ski centara u Sloveniji, od sezone 2017/18 je nova destinacija – Cerkno. Cerkno je savremeno skijalište, sa odlično pripremljenim stazama pogodnim i za početnike i za vrhunske skijaše. Svim putnicima iz Beograda, kao i na većinu destinacija iz naše ponude za Sloveniju, je obezbedjen prevoz luksuznim mini kombijem sa kućne adrese.

Cerkno

Cerkno se nalazi u samom srcu Slovenije, tamo gde se završava Gorenjska i počinje Primorska oblast i udaljeno oko 600 kilometara od Beograda (putni pravac Beograd – Ljubljana – Logatec – Cerkno).

Smeštaj

Hotel Cerkno 3*Smeštajni kapaciteti u Cerknom su zastupljeni sa hotelskom i apartmanskom ponudom i to u hotelu Cerkno 3*, koji je udaljen oko 10 kilometara od skijališta i apartmanima Alpska Perla koji se nalaze na samom skijalištu. Svim gostima hotela Cerkno 3* je obezbedjen svakodnevni besplatan prevoz do skijališta  (odlazak u 08.30 i 09.30 i povratak u 15.30 i 16.30). Gosti u apartmanima mogu odabrati ukupno 6 moderno opremljenih apartmana koji se preporučuju za boravak porodica sa decom ili manjih grupa. Pored odličnog smeštaja gosti u apartmanima mogu uživati uz doplatu za doručak ili ostale obroke u vrhunskoj gastronomskoj ponudi u restoranu Alpska Perla koji se nalazi pored apartmana.

Wellness

Terme CerknoU sklopu hotela Cerkno 3* su jedine slovenske terme u podnožju Julijskih Alpi, a koje prema veličini spadaju u manje terme. Ljekoviti učinci energije, koja prodire iz poznate idrijske prelomnice, poznati su još od davnina. Hemijski bogata termalna voda, koja se crpi iz bušotine duboke 2.000 metara, blagotvorno deluje na ljudsko telo i zato su Terme Cerkno prikladne za opuštanje, rekreaciju i pripreme plivačkih klubova. Unutrašnji bazen sa temperaturom od 30 °C nudi atrakcije; za opuštanje masažni ležajevi, gejziri, whirlpool i dečji bazen. Za goste koji vole saune, hotel nudi sadržaje u okviru Sveta sauna.

Ski centar Cerkno

Cerkno skijališteSkijaški centar Cerkno nalazi se na obroncima 1291 metara visokog Črnog vrha i spada u najsavremenije, najsigurnije i skijalište u Sloveniji. Skijaški centar Cerkno obuhvata 70 hektara uredjenih skijaških površina, odnosno 18 km uređenih skijaških staza, koje su u celosti pokrivene kompaktnim snegom, opremljenih sa (dve 6-sedežnice, dve 4-sedežnice, dve 2-sedežnice, dve vučnice). Skijaške staze su primerene za skijaše svih kategorija a uređeno je i 5 km trkačkih staza. Za decu se u neposrednoj blizini vrha skijališta na raspolaganju nalazi poligon sa pokretnom trakom i vrteškom. Najmladji gosti mogu sami, sa roditeljima ili pod nadzorom dadilja uživati u toplom u skijaškom vrtiću, igrati se, crtati ili gledati televiziju. Skijaški centar Cerkno sa svojom školom skijanja sinonim je za učenje skijanja. U školi skijanja dostupna je pokretna traka koja početnicima omogućuje da se oslobode eventualnog straha.

Bike park

Cerkno Bike parkPark na Skijaškom centru Cerkno sa svojim aktivnim avanturama pruža mogućnost igre, aktivnog odmora i celodnevne zabave na otvorenom. Namenjen je mladim, idividualnim rekreativcima, i porodicama. Raznovrsne staze za spuštanje brdskim biciklima prolaze kroz šumu, a flow trail ispod sedežnice za šest osoba. Staze imaju različite terenske oblike s izbočinama i zavojima niže zahtevnosti. Biciklistički centar Cekno nalazi se na gornjem delu sedežnice Počivalo odnosno pored samog ulaza u park. U saradnji sa sportskim udruženjima Pedal i Wildcard Cycles postoji široki izbor bicikla za najam, servis bicikala i trgovinu biciklističkim delovima i opremom, a ponudu upotpunjuje mogućnost vođenih brdsko-biciklističkih izleta i kurseva.

Fun park

Cerkno Fun ParkZabavni park na jednom mestu objedinjuje opuštanje i zabavu uz sportske aktivnosti za posetioce svih uzrasta i i adrenalinskog entuzijazma. U Zabavnom parku možete se zabaviti na sportskim terenima (mali fudbal, odbojka, badminton) , u sportskom ribolovu, na poligonu za paintball ili slacklineu (hodanje po traci), na streličarskom poligonu, a deca mogu uživati na ječjem igralištu ili skakati na trambolini. Kao deo Zabavnog parka dostupan je prostor za piknik na kojem možete skratiti vreme s društvenim igrama; boćanjem, pikadom, loptom (mogućnost najma)…

Korisni linkovi: