Tara

Srbija

Srbija

Tara

Planina Tara se verovatno, sa razlogom smatra pravom planinskom lepoticom Srbije. Smeštena u zapadnom delu zemlje, pored reke Drine, još uvek je u svom najvećem delu, pravi i netaknuti biser prirode.

Tara je od 1981. godine proglašena za Nacionalni park i već godinama privlači veliki broj turista iz zemlje i inostranstva.

Na Tari je razvijeno 7 turističkih područja (Kaludjerske Bare, Mitrovac, Zaovine, Račanska Šljivovica, Sokolina, Osluša i Mokra Gora), a gostima je na raspolaganju i kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj, kao i bogata ponuda izleta i obilazaka znamenitosti i rezervata prirode.

Banjska stena - Tara
Пусти видео запис

Informacije o prevozu

Tara je udaljena od Beograda oko 180 km, i za putovanje kolima je je potrebno oko 3 sata. Najkraći put je preko Valjeva i Bajina Bašte, alternativni putevi su Ibarskom magistralnom preko Debelog brda i planine Povlen ili uz reku Drinu, preko Šapca, Loznice i Ljubovije.

Atrakcije

Izleti

Kladovo

Krstarenja brodom

Krstarenje Djerdapskom klisurom i upoznavanje sa bogatom istorijom ovok kraja, sa obilascima znamenitosti iz doba starih Rimljana i Otomanske Imperije su atrakcija koju ne bi trebalo propustiti za vreme vašeg boravka. Tokom toplijih dana organizuje se i nezaboravno krstarenje od Beograda do Kladova.

Kladovo

Izleti autobusom

Izleti autobusom se organizuju za hotelske i individualne goste i uključuju obilazak Arheološkog muzeja Đerdap, arheološkog nalazišta Diana, posete ruralnim vinskim lokalitetma Rajačkih i Rogljevskih pimnica, prirodni kompleks i manastir Vratna, kao i nezaobilazan obilazak HE „Đerdap“.

Hotel Aqua Star Danube - Kladovo

Gradska plaža

Hotel Aquastar Danube se nalazi pored uredjene gradske plaže. Plaža je peščana, njeno korišćenje je besplatno a na šetalištu pored plaže je hotelski bar sa velikim izborom pića i poslastica.

Sport & Rekreacija

Aktivnosti

Kladovo

Sportski sadržaji

Jedan od najmodernijih sportskih objekata u zemlji, hala „Jezero“, kao i više fudbalskih i otvorenih terena za košarku, rukomet, odbojku i mali fudbal, se nalaze u neposrednoj blizini hotela Aqua Star Danube.

Sportske aktivnosti

Odbojka na plaži, boćanje, veslanje, vožnja kajaka, veslanje na dasci, pešačke i biciklističke staze su samo neki od vidova rekreacije, koje možete iskoristiti za vreme boravka. 

Pripreme sportista

Fenomenalni uslovi za boravak sportista na pripremama, što potvrđuje veliki broj ekipa koji je ovde boravio: odbojkaške, rukometne i fudbalske reprezentacije i timovi naše zemlje, ali i veliki broj stranih sportista iz celog sveta.

Zabavni sadržaji

Pored svih navedenih sportskih aktivnosti gostima je na raspolaganju i pikado, bilijar, stoni tenis…

Wellness & Spa

Wellness & Spa centar hotela Aquastar Danube se nalazi na površini od 800 kvadrata i najveći deo usluga koje nudi je besplatan za goste koji koriste hotelske pakete. Pored bazen otvorenog i zatvorenog bazena, centar sadrži i: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. Radno vreme je svaki dan od 08.00-21.00.

Hotel Aqua Star Danube - Kladovo

Otvoreni bazen

U okviru wellness & spa centra hotela nalazi se i otvoreni bazen, čije korišćenje je besplatno za goste.

Hotel Aqua Star Danube - Kladovo

Zatvoreni bazen

Zatvoreni bazen je besplatan, a gosti hotela ga mogu koristiti svaki dan u periodu od 08.00-21.00.

Hotel Aqua Star Danube - Kladovo

Wellness & Spa

Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže i salon lepote. 

Smeštaj

  • Sve
  • 1* (Tara)
  • 3* (Tara)
Hotel Javor - Tara
SrbijaTara

Hotel Javor 1*

U neposrednoj blizini hotela Omorika, skromniji hotel sa dobrom ishranom

Više informacija
Hotel Beli Bor - Tara
SrbijaTara

Hotel Beli Bor 3*

Udaljen je 4 km od centra, idealan za porodice, uredjena staza do hotela Omorika

Više informacija
Hotel Omorika - Tara
SrbijaTara

Hotel Omorika 3*

Nalazi se na najlepšem delu Tare, preporučuje se za boravak tokom cele godine

Više informacija

Galerija slika

Galerija

back-to-top