Tara Zimovanje, Letovanje

Srbija

Tara

Planina Tara se verovatno, sa razlogom smatra pravom planinskom lepoticom Srbije. Smeštena je u zapadnom delu zemlje, pored reke Drine. Tara je u svom najvećem delu, pravi i netaknuti biser prirode. Tara je od 1981. godine proglašena za Nacionalni park. Godinama privlači veliki broj turista iz zemlje i inostranstva. Na Tari je razvijeno 7 turističkih područja (Kaludjerske Bare, Mitrovac, Zaovine, Račanska Šljivovica, Sokolina, Osluša i Mokra Gora). Gostima je na raspolaganju i kvalitetan hotelski i apartmanski smeštaj. Bogata ponuda izleta i obilazaka znamenitosti i rezervata prirode, dopunjuje turističku ponudu.

Tara je udaljena od Beograda oko 180 km, i za putovanje kolima je je potrebno oko 3 sata. Najkraći put je preko Valjeva i Bajina Bašte, alternativni putevi su Ibarskom magistralnom preko Debelog brda i planine Povlen ili uz reku Drinu, preko Šapca, Loznice i Ljubovije.

Izleti

Na Tari možete da uživate u fantastičnoj prirodi, stazama za šetnju i izletima. Više informacija o izletima i obilasci možete saznati na recepciji hotela koji se nalaze u našoj ponudi. Pogledajte neke od naših predloga za obilaske i rekreaciju.

Manastiri i znamenitosti

  • manastir Rača iz XIII veka, smatra se zadužbinom kralja Milutina, udaljena je oko 15 kilometara od turističkog centra
  • manastir Stanovi, poznat je i kao manastir srpskih svetitelja, nalazi se u neposrednoj blizini hotela Beli Bor
  • hram i utvrdjenje posvećeni Živonosnom istočniku Presvete Bogorodice, 8 kilometara je udaljen od Kaludjerskih bara

Trenutno nemamo aktuelnih ponuda za ovu destinaciju.

back-to-top