Rtanj

Srbija

Odmor u Srbiji

Rtanj

Verovatno se sa razlogom kaže da nijedna planina niti planinski vrh u Srbiji, ne mogu da ostave takav utisak na posmatrača kao što to može planina Rtanj. Planinski vrh Rtnja u obliku piramide, već godinama je zagonetka i misterija za veliki broj turista iz zemlje i inostranstva.

U okviru planinskog područja nalazi se i specijalni rezervat „Rtanj“, zaštićeno područje nacionalnog, ali i medjunarodnog značaja prve kategorije.

Ukoliko želite da osetite čar i magiju ovog podneblja, od skora ovde možete uživati i u odličnim smeštajnim, ugostiteljskim i wellness kapacitetima.

Planina Rtanj
Пусти видео запис

Informacije o prevozu

Rtanj se nalazi u Istočnoj Srbiji, blizu mesta Boljevac i udaljen je od Beograda oko 200 kilometara. Najbrži put iz Beograda je autoputem ka Nišu, tačnije Paraćinu, odakle se preko Čestobrodice dolazi do Rtnja. Posle izlaska sa auto puta E75 kod Boljevca, za otprilike pola sata se stiže do Rtnja.

Aktivnosti na Rtnju

Izleti i znamenitosti

Planina Rtanj

Planinarenje

U saradnji sa Turističkom organizacijom Boljevac i planinarskim klubom Šiljak organizuju se uspon na Rtanj, obilasci turističkih lokaliteta, kulturno istorijskih sadržaja i prirodnih bogatstava.

Planina Rtanj

Naselje Rtanj

Upoznavanje sa ružičnjakom porodice Minh, koja je osnovala naselje. Poseta „Vrelu“ lokalitetu sa dokazanim pozitivnim magnetnim zračenjem koje blagotvorno utiče na organizam.

 
Bogovinska pećina - Rtanj

Bogovinska pećina

U selu Bogovine se nalazi Bogovinska pećina, duga skoro 6 km (za posetioce je uredjeno oko 500 metara staze). Za dolazak se treba najaviti turističkom savezu opštine Boljevac.

Crni Timok - Rtanj

Reke

Kroz ovaj predeo protiče crna reka tj. Crni Timok, čiji je izvor na obroncima Južnog Kučaja u selu Krivi Vir (gde je otpočela Timočka buna) na lokaciji Pećura, gde se nalazi i uredjeno izletište. 

Crkva Svetog Ilije u Boljevcu - Rtanj

Manastiri

Ukoliko želite da saznate malo više o istoriji ovog kraja, preporučujemo da posetite manastire i crkve iz XIII i XIV veka: Krepočevac, Lozicu i Lapušnju, kao i crkvu Svetoga Ilije.

 
Rtanj

Feliks Romuliana

Mogućnost izleta na arheloško nalazište Gamzigrad, koje se nalazi se blizu Zaječara, u okviru koga je čuvena i monumentalna carska palata iz doba starih Rimljana, Felix Romuliana.

Rtanj - Smeštaj

  • Sve
  • 4* (Rtanj)
Hotel Ramonda - Rtanj
Rtanj

Hotel Ramonda 4*

Ekskluzivan hotel u podnožju Rtnja

Više informacija

Galerija slika

Galerija

back-to-top