Kladovo

Srbija

Odmor u Srbiji

Kladovo

Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava i udaljeno je 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap. Okruženo je vinogradima čuvenog negotinskog vinogorja i poznato je po umereno kontinentalnoj klimi sa velikim brojem sunčanih dana. U centru grada su dva jezera sa prirodnim izvorima, uređena marina, sportska dvorana i više fudbalskih terena. Ono što Kladovo izdvaja kao turističku destinaciju je uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra.  U neposrednoj blizini je nacionalni park Đerdap, kao i čuveni arheološki lokaliteti: Lepenski vir, Trajanova tabla i ostaci iz rimskog perioda i turske imperije.

Postoje četiri osnovna pravca koja Kladovo povezuju sa zaleđem Srbije:

  •  iz Beograda (260 km), preko Požarevca i Donjeg Milanovca, niz Dunav Đerdapskom magistralom
  • iz Paraćina (200 km), veza sa auto putem Beograd – Niš, preko planinskog prevoja Čestobrodice, Zaječara i Negotina
  • iz Niša, oko (200 km), preko drugog planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina
  • turističkim brodom iz Beograda u okviru paket aranžmana, koji se organizuje vikendima od maja do oktobra
Izleti i aktivnosti

Krstarenje Djerdapskom klisurom i upoznavanje sa bogatom istorijom ovok kraja, sa obilascima znamenitosti iz doba starih Rimljana i Otomanske Imperije su atrakcija koju ne bi trebalo propustiti za vreme vašeg boravka. Tokom toplijih dana organizuje se i nezaboravno krstarenje od Beograda do Kladova. Izleti autobusom se organizuju za hotelske i individualne goste i uključuju obilazak Arheološkog muzeja Đerdap, arheološkog nalazišta Diana, posete ruralnim vinskim lokalitetma Rajačkih i Rogljevskih pimnica, prirodni kompleks i manastir Vratna, kao i nezaobilazan obilazak HE „Đerdap“.

Sportske aktivnosti

Hotel Aquastar Danube se nalazi pored uredjene gradske plaže. Plaža je peščana, njeno korišćenje je besplatno a na šetalištu pored plaže je hotelski bar sa velikim izborom pića i poslastica.  Jedan od najmodernijih sportskih objekata u zemlji, hala „Jezero“, kao i više fudbalskih i otvorenih terena za košarku, rukomet, odbojku i mali fudbal, se nalaze u neposrednoj blizini hotela Aqua Star Danube. Odbojka na plaži, boćanje, veslanje, vožnja kajaka, veslanje na dasci, pešačke i biciklističke staze su samo neki od vidova rekreacije, koje možete iskoristiti za vreme boravka.  Fenomenalni uslovi za boravak sportista na pripremama, što potvrđuje veliki broj ekipa koji je ovde boravio: odbojkaške, rukometne i fudbalske reprezentacije i timovi naše zemlje, ali i veliki broj stranih sportista iz celog sveta. Pored svih navedenih sportskih aktivnosti gostima je na raspolaganju i pikado, bilijar, stoni tenis…

Trenutno nemamo aktuelnih ponuda za ovu destinaciju.

back-to-top