Terme Maribor Welllness & Spa, Zimovanje

Slovenija

Terme Maribor

Maribor je glavni grad Štajerske oblasti, koja se većim delom prostire u susednoj Austriji, i drugi je grad po veličini grad u Sloveniji. Grad se se nalazi reci Dravi, gde se sastaju Pohorje, Dravsko polje, planina Kozjak i Slovenske gorice. Terme Maribor i Mariborsko Pohorje su jedna od najpoznatijih wellness i ski destinacija u Sloveniji. Jedinstveno mesto, gde na samo par kilometara udaljenosti možete uživati u odličnim ski terenima i vrhunskim wellness sadržajima.

Maribor je udaljen oko 510 kilometara od Beograda i za putovanje kolima potrebno je skoro 7 sati. Najbliži put je preko Zagreba i hrvatskog Zagorja i u tom slučaju nije neophodna kupovina vinjete za korišćenje auto puta u Sloveniji. Cene putarina u Hrvatskoj su oko 15,00 Eur po pravcu, a putarinu možete platiti u gotovini u Eur ili kunama ili platnom karticom. Ukoliko želite da koristite neku od puteva koji uključuju korišćenje auto puta u Sloveniji,  neophodna je kupovina vinjete, a cena sedmodnevne vinjete je 15,00 Eur. Vinjeta se kupuje na samom graničnom prelazu ili benzinskim pumpama.

Terme Maribor

Terme Maribor svojim gostima nude odlične Wellness & Spa kapacitete koji se nalaze u hotelima Habakuk i Bellevue. Hotel Habakuk ima unutrašnje i spoljašnje bazene sa ukupnom površinom od 740 kvadrata, a u bazenima je termalna voda sa temperaturom od 29 do 35 C.  U okviru wellness centra možete isprobati različite vrste sauna i kupki: parnu kupku sa aromom, ekstremnu saunu, hromoterapijsku saunu, tunel iznenadjenja (63 tuševa različitih temperatura) i blagu saunu.

Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje je najveći skijaški centar u Sloveniji, pogodan i za početnike i za iskusne skijaše. Ski pass omogućava skijanje na Arehu, Mariborskom Pohorju i Snežnom stadionu. Dužina staza je oko 40 kilometara, a zahvaljujući veštačkom osnežavanju sneg je garantovan cele sezone. Ski centar Mariborsko ima 3 nivoa: niži “Snow Stadium”, srednji “Bolfenk” i viši “Aresh”.

Pešačke ture

Ukoliko ste ljubitelj nordijskog pešačenja, Mariborsko Pohorje je prave mesto za vaš aktivni odmor. Uz pomoć i asistenciju stručnog osoblja, dobićete sve potrebne informacije o pešačkim turama, kao i neophodnu opremu za bezbednu šetnju. Početna tačka za vaš polazak je hotel Bellevue koji se nalazi na samom početku skijaških staza, a trajanje pešačkih tura je od 1 do 4 sata.

Biciklističke ture

Biciklizam je pored wellness-a, skijanja i nordijskog pešačenja aktivnost po kojoj je ova destinacija prepoznatljiva već dugi niz godina. Ljubiteljima planiskog biciklizma su na raspolaganju skoro idealni uslovi, a ovde možete i iznajmiti bicikl i dodatnu opremu. Karte sa najpopularnijim biciklističkim stazama, su dostupni na recepciji hotela Bellevue.

Aktivnosti za najmladje

Terme i Mariborsko Pohorje su destinacija koju preporučujemo porodicama sa decom. U Termama Maribor nisu toliko prisutni bazenski sadržaji sa atrakcijama za najmladje, ali su zato igre i zabava u prirodi poseban i nezaboravan doživljaj. Tokom letnje sezone animacija je uglavnom vezana za aktivnosti na otvorenom uz stručne i profesionalne animatore i zabavne programe koji će najmladjim gostima ispuniti dan. U zimskom periodu aktuelne su škole skijanja i staze namenjenje najmladjim kategorijama skijaša. Opremu za skijanje možete iznajmiti na licu mesta po povoljnim cenama. Kada su pitanju igra i animacija u zatvorenom, hotel Habakuk nudi brojne sadržaje i mogućnosti, posebno tokom zimskog školskog raspusta. Razne kreativne dečije radionice kao i večernja animacija će dodatno zabaviti ali i edukovati vaše mališane.

Trenutno nemamo aktuelnih ponuda za ovu destinaciju.

back-to-top