Maldivi, biser Indijskog okeana

Individualna putovanja

Pošaljite Upit

Maldivi - tamo gde je raj na zemlji!

Maldivi su ostrvska država u južnoj Aziji, tačnije u Indijskom okeanu, udaljeni su oko 700 km od Šri Lanke, a čine je 1.200 koralnih ostrva koja su grupisana u 26 atola. Naseljenih ostrva je skoro 200, od kojih je 100 pretvoreno u hotelske rizorte. Glavni grad i administrativni centar je grad Male sa nešto više od 160.000 stanovnika. Ovde se nalazi i aerodrom, kao i baza za hidro avione i glisere, kojima se vrši prevoz turista. Za gradjane Srbije nije potrebna viza za boravak do 30 dana, ali je potreban negativan PCR test ne stariji od 96 sati.

Kada putovati na Maldive?

Putovanje na Maldive možete planirati tokom cele godine. More je uvek toplo, a temperatura vazduha oko 30 stepeni. Ono što je promenljivo, to su monsunske kiše koje su prisutnije tokom leta. Kišni periodi nisu praćeni vetrom, jer nema velike razlike u temperaturi vazduha. Kiša ne znači provalu oblaka, već sitnu kišu u kraćim intervalima. Sigurno nećete pogrešiti ukoliko odputujete u periodu od novembra do aprila, ali to je i period visoke sezone. Od maja do jula je period niske sezone i kupanje je zagarantovano. Možda je baš to period gde bi mogli da spojite i lepo ali i malo jeftinije…

Avio prevoz za Maldive

Maldivi avionski prevoz

Prosečna cena povratne avio karte iz Beograda za Male je oko 600,00 Eur. U ponudi avio prevoza za Maldive je nekoliko avio kompanija. Kompanije koje imaju relativno kratko čekanje prilikom presedanja su: Turkish Airlines, Qatar Airways, Etihad, Emirates i Flydubai). Trenutno najkraći let z Beograda, je sa presedanjem u Istanbulu. Let ukupno traje 12 sati, a vreme čekanja u Istanbulu je 3 sata. Pored najpovoljnijih letova iz Beograda, nudimo letove i iz regiona ili evropskih gradova.

Transferi

Maldivi transferi

Transferi od glavnog aerodroma do letovališta su brodom, ili hidro gliserom ili hidro avionom. Vožnja hidro avionom se obavlja tokom dana. Let uključuje čekiranje, prevoz do marine i korišćenje korišćenje VIP Lounge-a. Ovde možete da se osvežite i probate najukusnije domaće snekove, topla pića ili koktele. Let hidro avionom traje od pola sata do sat i po, u u zavisnosti od ualjenosri rizorta. Transferi na su uključeni u cenu svih paketa, bez obzira koji je vid prevoza u pitanju.

Ishrana

Maldivi all inclusive

Ishrana je nešto po čemu su Maldivi posebno prepoznatljivi. Različite kuhinje sa interkontinentalnim, azijskim i mediteranskim jelima, zadovoljiće ukuse i najprobirljivih ljubitelja dobre i kvalitetne hrane. Za sve ljubitelje ribe i morskih plodova, Maldivi su prava oaza kvaliteta i prefinjenog ukusa. Barovi na Maldivima zadovoljiće i najveće hedoniste i ljubitelje kvalitetnih pića i koktela, koji vole da uživaju u opuštenoj atmosferi uz laganu i prijatnu muziku. Veliki izbor lokalnih i stranih vina, piva, toplih i hladnih napitaka, snekova i posebno koktela su u ponudi u skoro svakom rizortu na Maldivima.

Aktivnosti

Maldivi sportovi

Beskonačne peščane plaže, sa sitnim, puderastim peskom su sinonim za Maldive. Ispred vas je samo tirkizni okean i sunčano nebo, a iza vas su ostale sve brige i problemi. Odaberite neke od sportskih aktivnosti: fitnes, tenis, jedrenje, odbojku na plaži, jogu, pilates, skijanje na vodi, wakeboard, jet-ski, kite-surfing, fun tubes, vožnju čamcem sa staklenim dnom, vožnju sa banana-čamcem, pecanje na otvorenom moru. Svaki rizort nudi škole ronjenja, izlete sa stručnim vodičima ili samo iznajmljivanje ronilačke opreme. Vodeni svet na Maldivima i upoznavanje sa koralnim grebenima je neprocenjivo iskustvo.

Medeni mesec na Maldivima

Maldivi

Maldivi nude pakete za medeni mesec i peoslavu godišnjice braka. Ukoliko želite, na Maldivima se mogu organizovati i venčanja. Ukoliko se odlučite za ovakav aranžman, trebalo bi da znate da je venčanje na Maldivima neformalnog karaktera i uključuje ceremoniju i romantičnu večeru na samoj obali okeana.

Šta je uključeno u cenu

Maldivi | Plaža

U ponudi naše agencije za destinaciju Maldivi, uključena su individualna putovanja tokom cele godine. U paketu su avionski prevoz, transfer i hotelski smeštaj. U svakom rizortu možete kontaktirati i predstavnika na engleskom jeziku. Period putovanja je fleksibilan i ne zavisi od broja putnika. Možete sami odabrati broj noćenja i vrstu ishrane. Naša preporuka je polupansion (doručak i večera), jer hrana i piće nisu jeftini. Kokteli su oko 20 Eur, a prosečna večera je oko 100 Eur. All Inclusive usluga je svakom slučaju, najbolji izbor, ukoliko ste u mogućnosti da to priuštite.

Vile na vodi

Maldivi vile

Vile ili bungalovi na vodi su najbolji izbor, kada je u pitanju smeštaj na Maldivima. Nalaze se drvenom pontonu, koji je povezan sa obalom. Vile na vodi uglavnom imaju direktan pristup okeanu sa stepeništa na terasi. Mogu da se razlikuju kada je pogled u pitanju, jer neke gledaju na lagunu, a neke na okean.

Bungalovi na plaži

Maldivi smeštaj plaža

Vile ili bungalovi na plaži se nalaze na kopnu i namenjene su gostima koji žele da iz sobe izadju na obalu i uživaju u čarima tropskih plaža. Ovi tipovi soba, kao i vile na vodi, mogu biti sa pogledom na okean i lagunu ili se nalaze u unutrašnjosti ostrva (garden vila). Neki rizorti nude i smeštaj u povezanim (family) vilama.

Izdvajamo iz ponude

  • Sve
  • 4* (Maldivi)
  • 5* (Maldivi)
Fihalhohi Island Resort - Maldivi

Fihalhohi Island Resort 4*

Udaljen 50 minuta hidrogliserom od aerodroma, odličan odnos cene i usluge

Više informacija
Kuredu Island Resort

Kuredu Island Resort 4*

Udaljen je 40 minuta leta hidro avionom, raj za ljubitelje ronjenja

Više informacija
Paradise Island Resort & Spa

Paradise Island Resort 4*

Transfer od aerodroma traje samo 15 minuta, veliki broj besplatnih aktivnosti

Više informacija
Royal Island Resort 1

Royal Island Resort & Spa 4*

Posebno se preporučuje za goste koji slave godišnjicu braka

Više informacija
Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa

Sheraton Maldives 5*

Udaljen 20 minuta leta hidro avionom, za parove i porodice sa decom

Više informacija
Daleke destinacije

Sun Island Resort & Spa 4*

Transfer od aerodoroma oko 35 minuta, jedan je od najpopularnijih hotela

Više informacija
back-to-top