Sankt Petersburg

Sankt PetersburgSankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, grad je nazvan po svom zaštitniku, apostolu Svetom Petru, mada mnogi smatraju da je baš Petar Veliki grad nazvao sam po sebi. Sankt Petersburg je oduvek bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija.  Rekom Nevom je podeljen na ostrva koja spajaju mostovi i kanali. 1991. godine istorijski centar Sankt Peterburga sa okolinom je uvršten u popis mesta Svetske baštine Uneska.

Sankt Petersburg

Znamenitosti i atrakcije
  • Muzej Ermitraž – najveći muzej u Rusiji i jedan od najvećih muzeja na svetu, koji godišnje poseti preko 5 miliona turista
  • Zimski dvorac
  • Petropavloska tvrdjava
  • Petrov dvorac (Peterhof)
  • Hram Hristovog Vaskrsenja
  • Katedrala Svetog Isaka
  • Nacionalni muzej
  • Marijinski teatar

Rusija

Rusija (Ruska Federacija) se nalazi na istoku Evrope i severu Azije. Po površii je najveća zemlja na svetu (ukupno 11,5% zemaljskog kopna), a broju stanovnika je deveta zemlja na svetu. Glavni grad je Moskva. Za gradjane Srbije sa novim biometrijskim pasošima nije potrebna viza za Rusiju. 

Sankt Petersburg hoteli

U našoj ponudi je veliki broj hotela svih kategorija po povoljnim cenama. Sve informacije o cenama i raspoloživosti, možete proveriti preko našeg sistema za pretragu hotela u samo 3 koraka.

Sankt Petersburg avio karte

Ukoliko želite da putujete avionom, za direktne letove iz Beograda preporučujemo avio kompaniju Air Serbia. Trenutnu raspoloživost letova i cene avio karata proverite preko našeg rezervacionog sistema za avio karte.

Pošaljite upit

U našoj ponudi za ovu destinaciju su individualni polasci tokom cele godine. Datume i dužinu boravka birate sami, uz mogućnost doplate za avionski prevoz. Ukoliko želite da Vam pošaljemo ponudu, pošaljite upit i odgovorićemo u najkraćem mogućem roku.

Datum polaska

Datum povratka

Fleksibilnost putovanja

Usluga (izaberite jednu ili više usluga)
avio kartahotel 2*hotel 3*hotel 4*hotel 5*transfer