Prag

PragPrag je glavni, a ujedno i najveći kulturni, administrativni i privredni centar Češke. Prag ili “Zlatni Prag” kako mnogi nazivaju jedan od najlepših gradova u Evropi je smešten je na desnoj obali reke Vltave. Glavni grad Češke Republike se nalazi u srcu Evrope, na pola puta od Beča do Berlina. Staro gradsko jezgro, nastalo u XIII veku je ujedno i najpoznatiji deo grada. 

Prag

Grad je specifičan i po tome što leži na 7 brda, a svaki deo grada je mala istorija za sebe, bilo da su to fontane, vrtovi, palate, muzeji, tornjevi, istorijske četvrti ili čuvene praške pivnice.

Znamenitosti

  • Astronomski sat
  • Zlatna ulica
  • Karlov most
  • Václavské Námestí (glavni gradski trg)
  • Pražský Hrad (Praška tvrđava)
  • Staromìstské Námìstí (Trg Starog grada)
  • Josefov (Jevrejska četvrt)
  • Obecní Dùm (Municipalna kuća)

Češka Republika

Češka Republika se nalazi u srednjoj Evropi i graniči se sa Nemačkom na zapadu, Austrijom na jugu, Slovačkom na jugoistoku i Poljskom na severoistoku. Današnja Češka uključuje teritorije koje su pripadale nekadašnjim državama Bohemiji, Moravskoj i Češkoj Šleskoj. Češka država nastala je krajem IX veka kao Vojvodstvo Češka u sklopu tadašnje Velikomoravske Kneževine. Za gradjane Srbije nije potrebna viza za Češku.

Prag hoteli

U našoj ponudi je veliki broj hotela u Pragu svih kategorija po povoljnim cenama. Sve informacije o cenama i raspoloživosti hotela u Pragu, možete proveriti preko našeg sistema za pretragu hotela u u samo 3 koraka

Prag avio karte

Ukoliko želite da putujete avionom, za direktne letove iz Beograda preporučujemo avio kompaniju Air Serbia. Trenutnu raspoloživost letova i cene avio karata proverite preko našeg rezervacionog sistema za avio karte.

Pošaljite upit

U našoj ponudi za ovu destinaciju su individualni polasci tokom cele godine. Datume i dužinu boravka birate sami, prevoz može biti sopstveni ili avionski. Ukoliko želite da Vam pošaljemo ponudu, pošaljite upit i odgovorićemo u najkraćem mogućem roku.

Kategorija hotela
2*3*4*5*

Prevoz