Atina Nova godina avionom

28.12.2022 (7 dana avionom)

avion + hotel + transferi

Atina Nova Godina

Atina Nova godina je program koji već godinama spada u najpopularnije novogodišnje aranžmane. Atina je jedan od najstarijih gradova sveta, nastala pre 25 vekova i jedna je od najvažnijih evropskih i svetskih metropola. U našoj ponudi za program Atina Nova godina su paket aranžmani na 4 i 5 noćenja. Uživajte u pogledu na vatromet iznad drevnog Akropolja, odbacite staru i prihvatite Novu godinu u stilu Bogova!

7 dana – 6 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi sa avio prevozom i transferima (po osobi u Eur)

 • Hotel Apollo 3* – 559,00 Eur
 • Hotel Arethusa 3* – 639,00 Eur
 • Airotel Pantheon 4* – 749,00 Eur
 • Hotel Divani Palace Acropolis 5* – 869,00 Eur

1. dan 28.12.2022. BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10,15 h. Poletanje za Atinu u 12,25 h (Let JU512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.

2. dan 29.12.2022. ATINA
Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.

3. dan 30.12.2022. ATINA – ARGOLIDA ( PELOPONEZ ) – ATINA
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

4. dan 31.12.2022. ATINA
Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Fakultativni doček NOVE GODINE u taverni. Noćenje.

5. dan 01.01.2023. ATINA-SUNION-ATINA
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Obilazak hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno – grčko veče u taverni / repriza NOVE GODINE. Noćenje.

6. dan 02.01.2023. ATINA
Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.

7. dan 03.01.2023. ATINA – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 05.00 h (Let JU 517). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 05.40 h. Kraj programa.

Hotel Arethusa - Atina

Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i blizu starog dela grada Plaka. Odatle je lako doći do glavnih znamenitosti u gradu. Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

www.arethusahotel.gr

Hotel Apollo - Atina nova godina

Hotel Apollo se nalazi na Karaiskaki trgu 10, ul. Ahilleos, 2 min. hoda od stanice metroa Merakourgio. Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, internet veza, mini bar, elektronski sef, klima. Dodatni sadržaj: bar, restoran i bašta na krovu sa pogledom na Akropolj.

www.apollonhotel.com

Hotel Parnon - Atina

Hotel Parnon je smešten na samo 50 metara od trga Omonija i centralne metro stanice. Hotel je u potpunosti renoviran. Smeštaj: svaka soba ima kupatilo, radni sto, televizor, telefon sa direktnim biranjem, klima uređaj kao i besplatan wi-fi. Dodatni sadržaj: restoran, bar.

www.parnon-hotel.gr/en/

Hotel Hera - Atina nova godina

Hotel Hera je lociran nedaleko od Akropolja. Od metro stanice je udaljen cca 200 metara odakle se lako stiže do Trga Sintagma. Smeštaj: klimatizovane sobe, kupatilo, mini-bar, sef.  Sadržaj: restoran i krovna bašta sa barom, soba za prtljag , WiFi internet.

www.herahotel.gr

Hotel Titania - Atina nova godina

Izvanredno lociran, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Omoniju i Sintagmu. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Smeštaj: moderne i prostrane sobe, kupatilo sa fenom, klima, centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Internet se dodatno naplaćuje. Sadržaj: dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale.

www.titania.athenshotels.org

Hotel Divani Palace - Atina nova godina

Hotel Divani Palace Acropolis se nalazi nedaleko od Akropolja. Jedinstveno obeležje hotela Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida koji su otkriveni tokom izgradnje temelja i potom uklopljeni u arhitektonski dizajn hotela. Smeštaj: Sve sobe imaju TV sa satelitskim i kablovskim kanalima.

www.divaniacropolishotel.com

Hotel Royal Olympic - Atina nova godina

Centralno lociran i veoma luksuzan hotel. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Smeštaj: Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, SAT TV, sef i kupatilo sa fenom. Sadržaj: 2 restorana, bar, fitnes bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke, besplatan WiFi.

www.royalolympic.com

Airotel Pantheon - Atina

Hotel Airotel Pantheon 4* se nalazi se u srcu starog grada nedaleko od Akropolja. Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša. Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju. Hotel je za svaku preporuku i  ima odličan odnos cene i kvaliteta usluge.

www.airotel.gr

Hotel Divani Palace - Atina nova godina

Hotel Divani Palace Acropolis se nalazi nedaleko od Akropolja. Jedinstveno obeležje hotela Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida koji su otkriveni tokom izgradnje temelja i potom uklopljeni u arhitektonski dizajn hotela. Smeštaj: Sve sobe imaju TV sa satelitskim i kablovskim kanalima.

www.divaniacropolishotel.com

Informacije

Cena aranžmana Atina Nova godina uključuje

 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
 • aerodromske takse
 • smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 6 noćenja sa doručkom
 • svi transferi navedeni u programu
 • razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
 • usluge lokalnih vodiča
 • usluge vodiča agencije tokom celog boravka
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cen aranžmana Atina Nova godina ne uključuje

 • aerorodromska taksa uz doplatu od 68,00 Eur (podložna je promeni)
 • fakultativni izleti
 • doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • individualni troškovi – usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja
 • međunarodno putno osiguranje
 • boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* (po sobi, po noći)

Fakultativni izleti

 • Argolida (prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) – 79,00 Eur
 • Pirej i Sunion (autobuski prevoz, vodič) – 40,00 Eur
 • Taverna – doček Nove godine (večera, muzički program) – 65,00 Eur
 • Taverna – repriza Nove godine (večera, muzički program) – 40,00 Eur

Informacije o cenama

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

 • rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta
 • potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja
 • postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu
 • uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
 • hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze
 • organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Grčku
 • putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave
 • organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog
  zdravstvenog osiguranja

Atina Nova godina (izleti)

Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata
tehničkih razloga.

 • u okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja
 • organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata i iz razloga tehničke prirode…)
 • organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje
 • u slučaju nedovoljnog broja putnika,  agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put
 • organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu
 • organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga

Opšti uslovi organizatora putovanja agencije Olympic Travel su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.

Atina Nova godina

 • Olympic Travel, Srbija
  34 000 Kragujevac,
  Karadjordjeva 20
 • (tel) +381(0)34/617 0 075
 • (tel/fax) +381(0)34/332 422
 • (tel/fax) +381(0)34/332 452
 • (tel/fax) +381(0)34/335 737
 • link za program
Pošaljite Upit

Povezane Ponude

Trenutno nema povezanih ponuda.

back-to-top