Prag

Prag

Prag je glavni, a ujedno i najveći kulturni, administrativni i privredni centar Češke. Prag ili “Zlatni Prag” kako mnogi nazivaju jedan od najlepših gradova u Evropi je smešten je na desnoj obali reke Vltave. Glavni grad Češke Republike se nalazi u srcu Evrope, na pola puta od Beča do Berlina. Staro gradsko jezgro, nastalo u XIII veku je ujedno i najpoznatiji deo grada. Grad je specifičan i po tome što leži na 7 brda, a svaki deo grada je mala istorija za sebe, bilo da su to fontane, vrtovi, palate, muzeji, tornjevi, istorijske četvrti ili čuvene praške pivnice. 

Putovanja za Prag

Prag

U našoj ponudi za Prag su individualna putovanja i polasci tokom cele godine. Datume polaska i broj noćenja putnici mogu birati sami, uz našu sugestiju i predloge. Najbolji periodi za putovanja su sigurno proleće i leto, medjutim u tom periodu su cene smeštaja dosta visoke. Naš predlog je period od druge polovine septembra do druge polovine aprila, jer su tada cene mnogo povoljnije. U nekim hotelima cene su skoro duplo niže u odnosu na period visoke sezone. Naravno, treba imati u vidu da u zimskim mesecima u Pragu zna da bude prilično hladno za šetnju i razgledanje. 

Javni prevoz

Prag prevoz

U Pragu odlično funkcioniše mreža tramvaja i metroa i sve linije su jako dobro povezane i označene. Na svim stanicama tramvaja su jasno naznačene linije kao i ukrštanja sa metro stanicama. Kod prevoza taksijem treba voditi računa jer postoji odredjeni broj taksi prevoznika koji znaju da iskoriste nepoznavanje grada i naplate više od stvarne cene. Za sve putnike koji koriste aplikacije na mobilnim telefonima preporučujemo Uber aplikaciju za taksi prevoz.

Hoteli u Pragu

Prag - Hotel Teatrino 3*

Najbolje lokacije za smeštaj u Pragu su Stari Grad (Stare Mesto), Mala četvrt (Mala strana), Ujezd, Hradčani, i Novi Grad (Nove Mesto). Dobre lokacije koje su malo van centra, ali sa odličnim linijama tramvaja su Smičov (Smichov), Vinohradi i Žižkov. U delu grada Žižkov hotel koji preporučujemo zbog odlične cene i usluge je hotel Teatrino 3*. Inače, hotel je nekadašnje pozorište, a glavna sala za doručak je je nekadašnja velika pozorišna sala. Kompletnu ponudu hotela za Prag možete proveriti preko našeg hotelskog rezervacionog sistema u samo 3 koraka

Avionski prevoz

Prag avio karte

Za sve putnike iz Beograda, preporučujemo direktne letove za Prag sa avio kompanijom Air Serbia. Ova avio kompanija ima vrlo često promotivne akcije za Prag, tako da cena povratne avio karte bez prtljaga može biti i niža od 100,00 Eur. Kod promotivnih cena avio karata treba imati u vidu da je broj avio karata po rim cenama ograničen. Za kupovinu avio karata u svakom slučaju, važi pravilo da je treba rezervisati što ranije, jer se približavanjem datuma putovanja povećava i cena karte. Pored nacionalne avio kompanije, u Prag možete leteti i sa kompanijom Hainan Airlines. Avio prevoz za Prag sa ovom kompanijom je u stvari samo jedan segment leta iz Beograda za Peking. Na ovom letu je presedanje u Pragu, tako da se može kupiti samo povratna avio karta Beograd-Prag.

Pitajte nas

Ukoliko želite da Vam pošaljemo ponudu za avio kartu, hotel ili paket avio karta + hotel, pošaljite nam upit i odgovorićemo u najkraćem mogućem roku

POŠALJITE UPIT

Datum polaska

Datum povratka

Fleksibilnost putovanja

Usluga (izaberite jednu ili više usluga)
avio kartahotel 2*hotel 3*hotel 4*hotel 5*transfer