Prag

Podelite stranicu

PragPrag je glavni, a ujedno i najveći kulturni, administrativni i privredni centar Češke. Prag ili “Zlatni Prag” kako mnogi nazivaju jedan od najlepših gradova u Evropi je smešten je na desnoj obali reke Vltave. Glavni grad Češke Republike se nalazi u srcu Evrope, na pola puta od Beča do Berlina. Staro gradsko jezgro, nastalo u XIII veku je ujedno i najpoznatiji deo grada. Grad je specifičan i po tome što leži na 7 brda, a svaki deo grada je mala istorija za sebe, bilo da su to fontane, vrtovi, palate, muzeji, tornjevi, istorijske četvrti ili čuvene praške pivnice.

Prag putovanja

PragU našoj ponudi za Prag su individualna putovanja i polasci tokom cele godine. Datume polaska i broj noćenja putnici mogu birati sami, uz našu sugestiju i predloge. Najbolji periodi za putovanja su sigurno proleće i leto, medjutim u tom periodu su cene smeštaja dosta visoke. Naš predlog je period od druge polovine septembra do druge polovine aprila, jer su tada cene mnogo povoljnije. U nekim hotelima cene su skoro duplo niže u odnosu na period visoke sezone. Naravno, treba imati u vidu da u zimskim mesecima u Pragu zna da bude prilično hladno za šetnju i razgledanje. 

Prag hoteli

Prag - Hotel Teatrino 3*Najbolje lokacije za smeštaj u Pragu su Stari Grad (Stare Mesto), Mala četvrt (Mala strana), Ujezd, Hradčani, i Novi Grad (Nove Mesto). Dobre lokacije koje su malo van centra, ali sa odličnim linijama tramvaja su Smičov (Smichov), Vinohradi i Žižkov. U delu grada Žižkov hotel koji preporučujemo zbog odlične cene i usluge je hotel Teatrino 3*. Inače, hotel je nekadašnje pozorište, a glavna sala za doručak je je nekadašnja velika pozorišna sala.

Rezervacije hotela

Hotelske rezervacije i proveru cena i raspoloživosti hotela možete izvršiti preko našeg online rezervacionog sistema u samo 3 koraka. Sve cene na našem sistemu su izražene po sobi u dinarima. Ukoliko sami izvršite rezervaciju, plaćanje možete izvršiti profakturom, a vaučer Vam dostavljamo na e-mail po izvršenoj uplati. Ukoliko se odlučite da dodjete u agenciju plaćanje može biti gotovinski ili platnim karticama. Za više informacija o rezervacijama hotela pogledajte česta pitanja za hotelske informacije

Prag avio karte

Prag avio karteZa sve putnike iz Beograda, preporučujemo direktne letove za Prag sa avio kompanijom Air Serbia. Ova avio kompanija ima vrlo često promotivne akcije za Prag, tako da cena povratne avio karte bez prtljaga može biti i niža od 100,00 Eur. Kod promotivnih cena avio karata treba imati u vidu da je broj avio karata po rim cenama ograničen. Za kupovinu avio karata u svakom slučaju, važi pravilo da je treba rezervisati što ranije, jer se približavanjem datuma putovanja povećava i cena karte. Pored nacionalne avio kompanije, u Prag možete leteti i sa kompanijom Hainan Airlines. Avio prevoz za Prag sa ovom kompanijom je u stvari samo jedan segment leta iz Beograda za Peking. Na ovom letu je presedanje u Pragu, tako da se može kupiti samo povratna avio karta Beograd-Prag.

Rezervacije avio karata

Svim našim putnicima preporučujemo rezervacije avio karata preko interneta, zbog najmanje naknade za izdavanje avio karte. Ukoliko želite, rezervacije možete izvršiti pozivanjem call centra ili dolaskom u našu agenciju.

Javni transport u Pragu

Prag prevozU Pragu odlično funkcioniše mreža tramvaja i metroa i sve linije su jako dobro povezane i označene. Na svim stanicama tramvaja su jasno naznačene linije kao i ukrštanja sa metro stanicama. Kod prevoza taksijem treba voditi računa jer postoji odredjeni broj taksi prevoznika koji znaju da iskoriste nepoznavanje grada i naplate više od stvarne cene. Za sve putnike koji koriste aplikacije na mobilnim telefonima preporučujemo Uber aplikaciju za taksi prevoz.

Vizni režim

Za gradjane Srbije nije potrebna viza za Češku.

Pitajte nas

Ukoliko želite da Vam pošaljemo ponudu za avio kartu, hotel ili paket avio karta + hotel, pošaljite nam upit i odgovorićemo u najkraćem mogućem roku

POŠALJITE UPIT

Datum polaska

Datum povratka

Fleksibilnost putovanja

Usluga (izaberite jednu ili više usluga)
avio kartahotel 2*hotel 3*hotel 4*hotel 5*transfer